A  40 éves múltra visszatekintő szálloda átalakítását a Bord Építész Stúdió végzi.

A város és a borvidék déli kapujában álló, 40 éves múltra visszatekintő Hotel Tokaj átalakítását a Bord Építész Stúdió végzi. A szálloda megújult külsővel és belső terekkel nyit majd újra várhatóan 2022 legelején.

Az ősz folyamán a szobák kiürítésével és a belső bontási munkálatokkal meg is kezdődött a régóta várt korszerűsítési projekt fizikai megvalósítása, adta hírül a turizmus.com.

Ilyen volt .... (Fotó: Hotel Tokaj Facebook)... és ilyen lesz (Látványtervek: BORD)

A beruházás keretében a szobák száma 42-ről 55-re nő, a bővülésre az épület tetejére emelt új lakószint ad lehetőséget. Két fő szobatípust alakítanak ki: a folyóra néző lakóegységek nagyobb alapterületűek lesznek, a két ágy mellett fix pótágyként szolgáló kanapéval is rendelkeznek majd. A hegy felé tájolt, kisebb alapterületű szobák kérés esetén szintén pótágyazhatók. Az újonnan épített felső emeleten két, egyedi adottságú junior suite-et is kialakítanak: nagyméretű, a két folyó találkozására panorámát kínáló tetőteraszukon jakuzzi és panorámás szauna kényezteti a vendégeket.

Az új superior szobák látványterve

A szolgáltatások köre szintén bővül: a lobbi mellett a mai kor igényeinek mindenben megfelelő bisztrót, a földszinten 150 négyzetméteres, multifunkcionális rendezvénytermet alakítanak ki. Wellness-sziget is lesz infrakabinnal, szaunával, masszázshelyiségekkel és egy kisebb élménymedencével.

A kertben kültéri medence épül, a nyári élmények gazdagítására. A tetőterasz méretéből adódóan kiválóan alkalmas kisebb, színvonalas rendezvények lebonyolítására.A projekt összköltségvetése egyelőre nem végleges, a megvalósításhoz a Hotel Tokaj Kft. közel 350 millió forint támogatást nyert a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében. A befejezés határideje 2021. december 31.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen, amikor az építészhallgatók a Tokaji borvidéken alkotnak

Ilyen, amikor az építészhallgatók a Tokaji borvidéken alkotnak

Ilyen volt a 3. Hello Wood Építész Mustra.

Díszes falak, kilátó a Biennále tetején és rengeteg külföldi elismerés: ezek voltak 2018 emlékezetes pillanatai

Díszes falak, kilátó a Biennále tetején és rengeteg külföldi elismerés: ezek voltak 2018 emlékezetes pillanatai

Izgalmas volt az idei év építészeti/design események terén, nektek melyik volt a kedvencetek?

Tájépítészet Rióból, közösségépítés Barcelonából

Tájépítészet Rióból, közösségépítés Barcelonából

Filmvetítés és tudásátadás a KÉK szervezésében.

Hirdetés