Európa legjobb szabadidős épülete a Paulinyi-Reith & Partners tervezte Pannon Park Biodóm. 

Az idei International Property Awards rangos nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón nemcsak a Néprajzi Múzeum új épületét díjazta a szakma, hanem a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb és legnagyobb szabású fejlesztését is. A Paulinyi-Reith & Partners által tervezett Pannon Park Biodóm lett Európa legjobb szabadidős épülete.

“Rendkívül boldogok vagyunk, hogy egy ilyen rangos versenyen tudtunk Európa legjobbjává válni. Ez a siker is megerősít minket abban, hogy jó úton járunk, és hogy az általunk követett tervezési alapelvek, mint a fenntarthatóság és az innovatív design szemlélet, nemzetközileg is az élvonalba emelik cégcsoportunkat.” – mondta Dr. Paulinyi Gergely, a Paulinyi-Reith & Partners elnök-vezérigazgatója.

Lágy íveivel lankás dombként simul környezetébe a városba költöztetett ősi állat- és növényvilágnak otthont adó Biodóm, melynek oldalán zöld növények törnek a nap felé, míg tetejét nagyrészt fényáteresztő felület borítja. A buborékba zárt világ egy szubtrópusi klímájú, állatokkal és növényekkel benépesített közösségi tér lesz, mely több mint 17000 m2 alapterületet foglal magába. A tervezők koncepciója alapján egy olyan dombszerű csarnokszerkezet épül, amely szabályozott élőház jellegű klímával rendelkezik. Sőt, minden évszakban képes bemutatni egy zárt ökoszisztémaként működő világot, ami azért is jó, mert a Biodóm flórája és faunája a lehető legtermészetesebb környezeti feltételek között létezhet majd. A P-RP a fenntartható építészet vezető hazai cégcsoportjaként a tervezéskor olyan építészeti megoldásokra törekedett, amely a látogatói élményt maximalizálja, miközben a Biodóm élőlényeinek az életükhöz szükséges környezeti feltételeket biztosítja. A Pannon Park a Kárpát-medence ősi élővilágát eleveníti fel a világ legkorszerűbb állattartó megoldásainak segítségével. De nemcsak a tervezés teszi ilyen remekké ezt a projektet, hanem azok a legmodernebb mérnöki, tervezői és kivitelezői megoldások, melyekkel a projekt fővállalkozójaként, a Market Építő Zrt. operál.

“A Pannon Park részeként megvalósuló Biodóm tervezésekor a teljeskörű látogatói élmény megteremtése, a lehető legoptimálisabb és legracionálisabb megépíthetőség és üzemeltethetőség érdekében a legújabb technológiákat és tervezési eszközöket alkalmaztuk” – emelte ki Dr. Reith András fenntarthatóságért felelős igazgató.

A Paulinyi-Reith & Partners ezzel összességében már az ötödik International Property Awards elismerését szerezte meg saját tervezésű projekttel. 2010-ben a Corvin Sétány a legjobb európai vegyes funkciós fejlesztés lett, míg a Buddha-Bar Hotel 2014-ben a legjobb hotel belsőépítészet kategóriában világszinten lett első helyezett. Idén a Pannon Parkon kívül nemzeti szinten a Futureal által fejlesztett Budapest ONE-t és az Etele Plazát is díjazták, ezzel a Paulinyi-Reith & Partners 2018-ban háromszoros International Property Awards díjas.

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Európa csúcsán a Biodóm!

Európa csúcsán a Biodóm!

Európa legjobb szabadidős épülete a Paulinyi-Reith & Partners tervezte Pannon Park Biodóm. 

Brit Építészek Királyi Intézete: a koronavírus egy igazi katasztrófa a szakma számára

Brit Építészek Királyi Intézete: a koronavírus egy igazi katasztrófa a szakma számára

Csökkenő fizetések, jogellenes elbocsátások, az amúgy is meglévő problémák még láthatóbbá váltak. 

Kengo Kuma gránitköve egy múzeumot takar

Kengo Kuma gránitköve egy múzeumot takar

És egy olyan könyvtárt, ami színházzá alakítható.

Hirdetés