Hirdetés

Elhalasztják az idei MÉD gálát

A közönségszavazást meghosszabbítják, a díjakat csak 2021-ben adják majd át.

Hirdetés

A járványhelyzet következtében a november 21-re tervezett 16. Média Építészeti Díja elmarad – írta a gálát szervező Építészfórum. A díjátadót a lezárások megszünése után, a legszigorúbb egészségügyi szabályok betartásával szervezik újra, várhatóan 2021 elején.

Jó és rossz hírek is érkeztek az Építészfórum szerkesztőségéből: idén mintegy kétezer értékelés futott be a MÉD Közönségszavazás keretében, ez pedig egyedülálló a díj történetében. A rossz hír, hogy a november 21-re tervezett online díjátadó ünnepséget a kormány jelenlegi védelmi intézkedései értelmében el kell halasztaniuk, hogy sokkal biztonságosabb időkben tarthassák meg, remélhetőleg a jövő év elején.

Amint lesz új időpontja a gálának, az Építészfórum – miként lapunk is – azonnal értesíti az olvasókat, a versenyzőket és a szakmát.

Fontos, hogy a halasztással kitolódott a Közönségszavazás végső határideje: eredetileg november 15. éjfél volt, és „még az utolsó percekben is rengeteg értékelés érkezett, az idei évben összesítve ráadásul több, mint eddig bármikor” – jegyezte meg az Építészfórum. Éppen a nagy érdeklődésre való tekintettel egy héttel, november 22. éjfélig kitolták a határidőt, így „a mezőnyt továbbra is értékelhetik, melynek összesített adatait a Telex felületén nemsokára elinduló Épületek kategóriára fókuszáló közönségszavazás eredményeivel fogunk összesíteni, a nyertes kilétéről azonban csak a gála új időpontjában hullik majd le a lepel.”

A kényszerszünet ellenszerének ugyanazt tanácsoljuk, amit a fórumos kollégáink is: nézzék át újra a döntősök mezőnyét, majd fontolják meg, hogy 1-től 10-ig milyen jelentőséggel bírnak az ország legizgalmasabb építészeti projektjei: Közönségszavazás itt!




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Íme a Média Építészeti Díja idei döntősei!

Íme a Média Építészeti Díja idei döntősei!

Szakrális épület, óvoda és térfelújítás is versenyez a 2019-es MÉD-ért az Épület kategóriában.

Átadták a 14. Média Építészeti Díját

Átadták a 14. Média Építészeti Díját

Kikötőépület, ökoturisztikai központ, valamint egy parányi fahíd az idei év nyertesei.

Fantasztikus album készült Sanghaj ismeretlen magyar építészéről

Fantasztikus album készült Sanghaj ismeretlen magyar építészéről

Gonda Károly jelentős épületekkel járult hozzá Sanghaj világhírű art deco örökségéhez.

Hirdetés