A  Futureal fejlesztésében megvalósuló, szerkezetkész irodaház legmagasabb pontjára felkerült a bokréta.

Újabb jelentős állomásához érkezett a Futureal fejlesztésében megvalósuló Budapest ONE irodapark. Az Őrmezőn, hazánk legnagyobb multimodális csomópontjánál épülő komplexum 2. és 3. ütemének legmagasabb pontjára felkerült a szerkezetkész állapotot jelző bokréta. Az emberközpontú irodaház iránti fokozott piaci érdeklődést jelzi, hogy a kivitelezés utolsó fázisához érkezett épületrészt választotta a Vodafone új főhadiszállásának, és a BT regionális szolgáltatóközpontjának.

Elérte legmagasabb pontját, ezáltal szerkezetkész állapotba került a Budapest ONE irodaház 2. és 3. üteme. A 2020 elején átadott, 25 ezer négyzetméteres első ütemet követően, az egyidőben fejlesztett két projekt során 40 ezer négyzetméter iroda- és közel 3500 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltató terület épül fel, amelyet közel 2 500 négyzetméter zöldfelület egészít ki.

A több mint 20 ezer köbméter beton és 2,5 ezer tonna betonacél felhasználásával elkészülő két ütem helyiségeibe 2022. második felében költözhetnek be a bérlők. 

A Budapest ONE-ban dolgozók hétköznapjait az irodaház földszintjén, valamint a közelben elérhető számos üzlet és szolgáltatás – köztük a hamarosan megnyíló, szintén a Futureal által jegyzett Etele Plaza teljes kínálata – mellett az ország legnagyobb multimodális csomópontja teszi majd könnyebbé. A Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró, illetve az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál elhelyezkedő irodaház nemcsak a belvárosból, hanem akár más vidéki nagyvárosokból vagy az agglomerációból is könnyen megközelíthető.  

A lokáció, az építészeti koncepció és az elérhető szolgáltatások optimális összhangját jól jelzi, hogy több nagyvállalat választása is a Budapest ONE-ra esett. Az újonnan felépülő épületrészek adnak majd otthont a Vodafone új főhadiszállásának, valamint ide költözik a BT regionális szolgáltatóközpontja is.  

„Befejezésekor a Budapest ONE irodapark összesen több mint 65 ezer négyzetméter bérelhető területtel bővíti a fővárosi irodapiacot. Úgy tapasztaljuk, hogy a bérlők mielőbb visszaállnának a megszokott kerékvágásba, de a koronavírus-járvány következében megváltozott dolgozói igények miatt várhatóan nagyobb figyelem fordul majd azokra a terekre is, amelyek ösztönzik a kreativitás és az együttműködést, valamint kényelmes, egészséges és biztonságos környezetet nyújtanak. Ennek eredményeként továbbra is komoly piaci igény mutatkozik a magas minőségű és emberközpontú megoldásokat nyújtó irodaházakra” – hangsúlyozta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

“Nagy örömömre szolgál, hogy már állnak a BT leendő irodájának falai” – mondta el Győri Péter, a BT country managere. „A kész épület kielégíti majd azokat a 21. századi elvárásokat, amelyeket ma egy modern, wellbeing-központú vállalat és annak kollégái támasztanak a munkahelyi környezet iránt. Biztos vagyok benne, hogy az iroda mind technológiailag, mind kivitelezés szempontjából a legmagasabb színvonalat képviseli, pontosan olyat, amilyet a BT magyarországi központjának szeretnénk” – tette hozzá Győri.

Az Vodafone új székházának kialakítása kapcsán Tóth Zsuzsanna, a Vodafone HR vezérigazgató-helyettese elmondta: „Új székházunk kiválasztásakor olyan épületet kerestünk, amely modern, vagyis egyfelől megfelel a mai kor építészeti megoldásainak, másfelől méltán reprezentálja a Vodafone infotechnológiában és távközlésben betöltött innovátor szerepét. A Budapest ONE minden szempontunknak megfelelt, így nem volt kérdés, hogy itt kívánjuk kialakítani a jövő munkahelyét: egy olyan munkahelyet, amely biztosítja kollégáink számára azt az inspiráló környezetet, ami egyaránt támogatja mentális és fizikai jóllétüket. Emellett fontos szempont volt az is, hogy új székházunkban képesek legyünk bemutatni mindig az éppen aktuális, leginnovatívabb technológiáinkat. A következő hónapokban a kollégáinkkal és partnereinkkel azon dolgozunk, hogy közösen kialakítsuk a jövő foglalkoztatásához leginkább passzoló irodakörnyezetet.”

A BREEAM környezettudatos épületminősítési rendszer mellett az irodapark Magyarországon az elsők között szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során.

A piaci igényekre reagálva indította el a Futureal Stay Safe kezdeményezését, amelynek keretében a Budapest ONE fejlesztése során új egészségvédelmi előírásokat, illetve technológiai megoldásokat alkalmaznak. A teljes épületegyüttes tetején egy közel 500 méteres, rekortán borítású panorámás futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll majd, az új mélygarázsban pedig lehetőség lesz nem csak az elektromos autók, hanem az elektromos kerékpárok és e-rollerek töltésére is. 
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A környezettudatos bevásárlóközpont | Etele Plaza

A környezettudatos bevásárlóközpont | Etele Plaza

Magyarországon elsőként az Etele Plaza szerzett BREEAM Very Good minősítést.

WELL Platina minősítést kapott a Budapest ONE irodaház

WELL Platina minősítést kapott a Budapest ONE irodaház

Magyarországon elsőként ismerték el az irodaépületet a legmagasabb minősítéssel a WELL nemzetközi szakértői.

Újabb magyar WELL-minősítés

Újabb magyar WELL-minősítés

Az Advance Tower már hivatalosan is WELL minősítésű, emberközpontú irodaépület.

Hirdetés