Hirdetés

Ilyen lesz belülről a MOL új központja

Egyedülálló irodamegoldások jellemzik és Budapest legzöldebb irodaháza lesz a MOL Campus.

Hirdetés

A MOL-csoport közzétette az épülő új székház, a MOL Campus belsőépítészeti terveit a projekt weboldalán. A számos egyedi megoldást tartalmazó épület 2500 munkavállaló számára biztosít majd modern munkakörnyezetet. Az egyedi megoldásoknak köszönhetően speciális irodaterek jönnek majd létre, ahol új értelmet nyer a co-working. A hatalmas üvegfelületek miatt a munkaterületek 90 százalékát természetes fény árasztja el. A MOL Campus 120 méteres tetőterasza a nagyközönség számára is nyitott lesz.


Másfél évvel az új, Budapesten egyedülállónak számító székház, a MOL Campus bejelentése után újabb mérföldkőhöz érkezett a projekt. A MOL-csoport 2030-ig szóló stratégiájával összhangban megtervezett, innovatív, átlátható és rugalmas munkavégzést biztosító székház alapkőletételét követően a társaság a molcampus.hu-n látványterveket tett közzé a központ belsőépítészeti felépítéséről.

„Célunk, hogy olyan épületet alakítsunk ki, amely nem egyszerűen irodakomplexum, hanem modern alkotóház, egy kreatív környezet, ahova több évtized múlva is szívesen járnak be dolgozni a kollégák” – fogalmazott Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója. „Világosan látjuk ugyanis, hogy az Y- és Z-generáció igényei, elvárásai megváltoztak, más munkavégzési szokásaik vannak, ehhez kell igazodnunk. Ahhoz, hogy egy cég versenyképes maradjon, innovációra van szükség, amelynek érintenie kell a munkakörnyezetet is. A Campus létrejöttének puszta híre már önmagában is inspirálóan hat a MOL-dolgozókra, a belső terek kialakítását széles körben zajló ötletbörze előzte meg.”

Az új székház megépítésével a vállalat célja, hogy a leginnovatívabb munkakörnyezetet hozza Magyarországra, és vonzó, inspiráló és izgalmas munkahelyet kínáljon a fiatal munkavállalók számára is. 

A berlini székhelyű belsőépítész cég, a KINZO* az épületbelső megalkotásakor fontosnak tartotta, hogy a munkakörnyezet elősegítse a MOL-csoport stratégiai célkitűzéseit, hogy hatékonyabb munkavégzést biztosítson, személyre szabott és emberközpontú legyen. Az irodák kialakítása az úgynevezett ABW (Activity-based Workplace) modellt követi, azaz egy-egy munkavállaló adott tevékenységétől, feladatától függően maga dönthet a munkakörnyezetéről és ezt bármikor rugalmasan változtathatja. 

A toronyrészben hármas egységeket, ún. tripleteket alakítanak ki. Az egyes szervezeti egységek méretüktől függően vagy önállóan elfoglalnak egy egész tripletet, vagy más szervezetekkel osztoznak. A munkavállalók a tripleteken belül szabadon választhatják ki a munkaterüket. Emellett nagyobb, közösségi munkaterek is a rendelkezésükre állnak majd. Ezek közül érdemes kiemelni a csendes munkára kijelölt „könyvtárat”, a növényekkel beültetett, kellemes munkakörnyezetet biztosító „irodakertet”, a panorámás Skylabet vagy az egyéb co-working munkaterületeket 


A MOL Campus amellett, hogy egyedülálló irodai megoldásokat honosít meg, egyben Budapest legzöldebb irodaháza is lesz. A hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően 90 százalékban természetes fény mellett dolgoznak majd a munkavállalók. Az épület áramellátását részben napelemek biztosítják majd, és a MOL vállalta azt is, hogy a belső kialakításához 10 százalékban újrahasznosított vagy lokálisan termelt anyagokat használ fel.
 
A MOL Campus 120 méterével, 28 emeletével Budapest legmagasabb épülete lesz. Az irodaház nemcsak a MOL-nak, hanem minden budapestinek épül: az épület kilátóterasza a nagyközönség számára is nyitott lesz.

 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mintatervek készülnek az építészeti hagyományok megőrzéséért

Mintatervek készülnek az építészeti hagyományok megőrzéséért

Az online katalógus az építkezni vágyó családokat segíti majd.

Közösségi lakópark épül a Lehel tér szomszédságában

Közösségi lakópark épül a Lehel tér szomszédságában

A Park West a belváros közelségét preferáló, környezettudatos fiatalok és aktív életmódot folytatók otthona lesz.

Így nézne ki a megújult Városmajori Szabadtéri Színpad

Így nézne ki a megújult Városmajori Szabadtéri Színpad

A pályamű a szabadtériségre, és a parkkal, természettel kialakított kapcsolatra helyezi a hangsúlyt.

Hirdetés