CRAFTING CHARACTER címen jelent meg a neves cseh építészstúdió debütáló monográfiája

A CHYBIK + KRISTOF több mint egy évtizede alakítja az épített környezetek jövőbeli horizontját, bőven túlmutatva a fizikai értékeken. Most építészeti krónika írásba fogtak, amelynek első, múlt héten megjelent kötete a stúdió újszerű tervezési elképzeléseiről mesél. Az építészek munkásságát bemutató „Crafting Character” az innovatív tervezési filozófiájuk esszenciáját ragadja meg, az építészet társadalmi és környezeti hatásaira összpontosítva.
 

 

A „Crafting Character” cím a stúdió átgondolt tervezési folyamatainak céljára utal, hogy jellegzetes személyiséggel rendelkező, a környezetükkel harmonikus kölcsönhatásban élő épületeket alkossanak. A könyv az építészetet dinamikus, térbeli párbeszédként ábrázolja, a karakter és a közönség, a könyv és az olvasó, valamint az épület és a város között.

 


A FRAME Kiadó gondozásában, Aaron Betsky építészkritikus előszavával megjelent monográfia tizennégy projektet emel ki, amelyeket egyedi, megszemélyesített karakterként mutat be. Ezek a projektek nyolc téma, az adaptív újrahasznosítás, a közszereplők, az előregyártott modularitás, a megfizethetőség, az integráció, az anyagszerűség, a saját kezdeményezésű átalakítás és a kontextus fontossága köré szerveződnek.

 

 

„E monográfia stúdiónk elkötelezettségét bizonyítja azzal kapcsolatban, hogy az épített környezetbe kulturális jelentést és társadalmi relevanciát vigyünk. Számunkra kiemelten fontos, hogy az épületeink ne puszta terek legyenek, hanem a kollektív identitás kifejezői és a történelem tárházai, olyan nélkülözhetetlen értékekké válva, amelyeket a közösségek eltökélten meg akarnak őrizni az elkövetkező generációk számára. Izgatottan várjuk, hogy megoszthassuk a projektjeink mögött álló történeteket, és inspiráljuk építész- és tervezőtársainkat, valamint az építészet szerelmeseit” – mondta el Ondřej Chybík és Michal Kristof, a CHYBIK + KRISTOF alapítói. 

 

 

CHYBIK + KRISTOF | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: sajtóanyag 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ragyogjon a múlt

Ragyogjon a múlt

Textilgyár átalakítása művészeti központtá Csehországban.

Sablonok nélkül

Sablonok nélkül

Moduláris építészet másképp a CHYBIK + KRISTOF irodától.

Felhőkarcoló épül Ostravában

Felhőkarcoló épül Ostravában

A CHK tervei alapján épülő torony Csehország legmagasabb épülete lesz.

Hirdetés