A CHYBIK + KRISTOF moduláris pavilonja ismét fogadja a közönséget a Karlovy Vary filmfesztiválon

A tavalyi nagy siker után a CHYBIK + KRISTOF által tervezett információs pavilon ismét megjelent az 57. Karlovy Vary FIlmfesztiválon. A KVIFF.TV Park a sétányon, a Thermál Hotel közelében áll, designja is ebből a miliőből merít inspirációt. A pavilon a fesztivál látogatói és a filmesek találkozását, interakcióját teszi izgalmasabbá és kényelmesebbé.
 

 

Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál Közép és Kelet-Európa legrangosabb mozgóképes eseménye. Az idén június 30. és július 8. között zajló fesztiválon ismét felállították a CHYBIK + KRISTOF építésziroda moduláris rendszerű közösségi terét, amely a filmrajongók és filmkészítők találkozását hivatott szolgálni. 

Karlovy Vary hagyományos fürdőváros, promenádjának építészete karakteres. A pavilon moduláris rendszerének megalkotása során az építészek ezt a miliőt, a kolonnádok alkotta teret kívánták kortárs eszközökkel megidézni. A Thermal Hotel közvetlen szomszédságában álló multifunkciós tér vibráló designja a fesztivál és a film mozgalmas műfajának is tükörképe. A tágas, oszlopos térben a fesztiválhoz kapcsolódó események zajlanak, beszélgetések a színészekkel, viták a filmekről, találkozók az alkotókkal – mindez egyúttal a város lakóinak és ideiglenes látogatóinak kikapcsolódását szolgálja. 

 

 

A durván megmunkált vasszerkezet és a piros berendezés a közelben álló Thermal Hotel brutalista építészetére utal. A szálló 1967 és 1976 között épült egy építész házaspár, Věra és Vladimír Machonin munkájaként.

„Az volt a szándékunk, hogy méltó párját alkossuk meg a modernizmus e remekének, még ha csak ideiglenes jelleggel is” – nyilatkozta Ondřej Chybík, az iroda társalapítója.

 

A tavalyi fesztivál után a szervezők lebontották a kolonnádot, és raktárba szállították, ahol néhány módosítást hajtottak végre az elemeken, elsősorban a világítás terén, hogy jobban illeszkedjen az idei év grafikai megjelenéséhez. A közel 18 méter széles és 30 méter hosszú pavilon különféle funkciójú zónákra oszlik, szerkezete 41 függőleges és 18 vízszintes modulból áll. Hat méteres magassága két szintet foglal magába. 

„A moduláris szerkezet révén a létesítmény úgy ad hozzá erőteljes színt és jól kihasználható teret a fesztivál hangulatához, hogy nem zavarja meg a város hagyományos struktúráját” – összegzi a koncepciót a tervező, akinek irodája nagy tapasztalattal bír az elemes szerelt szerkezetek létrehozásában, többek között a CHYBIK + KRISTOF tervezte Csehország pavilonját a 2015-ös világkiállításra. CHYBIK + KRISTOFWeb | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Felhőkarcoló épül Ostravában

Felhőkarcoló épül Ostravában

A CHK tervei alapján épülő torony Csehország legmagasabb épülete lesz.

Brutalista épületet újítottak fel Brnóban

Brutalista épületet újítottak fel Brnóban

Egy építésziroda megkeresésére kezdtek bele a pusztulásra ítélt épület megmentésébe.

Brutalista buszpályaudvar újulhat meg Brnóban

Brutalista buszpályaudvar újulhat meg Brnóban

A Chibik+Kristof építésziroda önszántából tervezi át a Zvonařka központi buszterminált.

Hirdetés