A díjjal a GTC formabontó ingatlanfejlesztését ismerték el, amellyel a Green Heart az újbelgrádi városrész igazi nevezetességévé vált.

A fenntartható és felelős fejlesztés legjobb gyakorlatait felvonultató Green Heart elnyerte a BigSEE Interior Design Award díjat. A KDA Architects-szel közösen megalkotott Green Heart a természet által inspirált, letisztult, minimalista koncepciójával és időtálló designjával remekelt. A díjjal a GTC formabontó ingatlanfejlesztését ismerték el, amellyel a Green Heart az újbelgrádi városrész igazi nevezetességévé vált. A vállalat átfogó ingatlangazdálkodási szemléletmódjának köszönhetően ma már egy egyedülálló zöld oázisban gyönyörködhetünk, amely öt csúcskategóriás irodaház között, a város üzleti negyedének központjában található.

A Green Heartot ultramodern belsőépítészeti kialakításáért - amely komplex revitalizáció eredménye - a rangos BigSEE kitüntetéssel, a délkelet-európai régió 21 országának legjobb projektjeit kiválasztó iparági díjjal ismerték el. A KDA Architects-szel közösen a GTC célja az volt, hogy egy futurisztikus irodakomplexum által keretezett zöld oázist hozzon létre Belgrád nyüzsgő üzleti központjában, a már meglévő ingatlanvagyon felhasználásával. A nem mindennapi belsőépítészeti kialakítás tette fel a pontot az i-re abban a kiterjedt ingatlanfejlesztésben, amelyet a GTC az elmúlt 12 évben végzett.

A letisztult, minimalista, természet által inspirált egyedi tervezésű elemek, valamint az épületeken belül és kívül elhelyezett virágkompozíciók hangsúlyos megjelenítése azt az üzenetet közvetítik, hogy nincsenek határok az irodahelyiségek és a külső környezet között. Így a Green Heart bérlői és látogatói zavartalanul barangolhatnak az üzleti campuson anélkül, hogy észrevennék a "váltást" e zöld oázis és a munkakörnyezet között.

„A Green Heart koncepciójával meg akartuk mutatni, hogy a fenntarthatóság lehet egyszerre minimalista, friss és felhasználóbarát, miközben javítja a bérlőink közérzetét és kényelmét. Mivel rengeteg munkát fektettünk az irodapark újraélesztésébe, nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a teljes régió 1500 nagyszerű projektjével együtt mi is a BigSEE Awards elismerésében részesülhettünk. Ez a siker nem pusztán a szerbiai működésünk szempontjából fontos mérföldkő, hanem azt is jelzi, hogy a fenntartható technológiákba és a jövőbiztos építészetbe való befektetéssel létrehozott fejlesztések hatékonyan segítik vállalkozásunk növekedését. A KDA, az Octogon és a Modelart építészeinek, valamint a vagyonkezelő csapatunk kemény munkájának köszönhetően immár joggal nevezhetjük magunkat Újbelgrád meghatározó irodakomplexumának" - mondta el Pedja Petronijevic, a GTC szerb piacért felelős igazgatója.

A GTC fenntartható irodaportfólióján belül a Green Heart irodakomplexumnak egyedülálló története van. A projekt még 2008-ban kezdődött, amikor a fejlesztő megépítette a GTC Square néven ismert - 10.800, illetve 11.500 négyzetméteres - két épületet, melyek területe és létesítményei jelentős revitalizáción estek át. A régi parkoló föld alá költöztetése után a vállalat három korszerű épületet épített, amelyek összesen 24 000 négyzetméternyi új, zöld oázisba ágyazott A-kategóriás irodaterületet biztosítanak. A két meglévő épületet úgy korszerűsítették, hogy mind a bérlők növekvő igényeinek, mind pedig az előírt környezetvédelmi kritériumoknak megfelelve, egyedülálló irodaközpontot alkossanak.

A Green Heart 2021 februárjában LEED Gold minősítést kapott, ezzel pedig az egész komplexum revitalizációs folyamata lezárult. Jelenleg a projekt a legmodernebb üzleti campus, amely 46 300 négyzetmétert foglal el Újbelgrád nyüzsgő üzleti negyedében. Mindemellett a Green Heart területének minden egyes négyzetméterét úgy alakították ki, hogy a legkifinomultabb bérlői igényeket is kielégítse. A nem mindennapi enteriőrtől kezdve a gazdag gasztronómiai kínálaton át a zöld belső udvarig vagy a kerekesszékkel is könnyen megközelíthető létesítményig a GTC gondoskodott arról, hogy mindenki, aki belép ebbe a zöld campus-stílusú oázisba, kisimultan távozzon onnan.

„A Green Heart a hosszú távon kifizetődő revitalizációs erőfeszítéseink sikertörténete, ezt bizonyítja a BigSEE-díj is. A GTC a kiváló ingatlankezeléssel szerzett magának hírnevet, hiszen kiemelt figyelmet fordítunk az ingatlanok felújítására és a karbantartására. Ez a megközelítés a fenntartható fejlesztés és a felelős építkezés elvéből fakad, amely az egész CEE régiós működésünket irányítja. Azzal, hogy "második életet" lehelünk ingatlanjainkba, erőforrásokat takarítunk meg, csökkentjük a szén-dioxid kibocsátásunkat és "újrahasznosítjuk" a már meglévő épületeket, egyúttal biztonságosabbá, zöldebbé és élhetőbbé téve azokat. Ez nemcsak abban segít, hogy portfóliónkat vadonatúj, funkcionális ingatlanokkal gazdagítsuk, hanem abban is, hogy elérjük az ENSZ által kijelölt Fenntartható Fejlődési Célokat, mint például a megfizethető és fenntartható energia, a fenntartható fogyasztás és termelés, vagy a fenntartható városok és közösségek létrehozása" - mondta Yovav Carmi, a GTC igazgatótanácsának elnöke.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

BigSEE Interior Design Award díjat kapott a GTC belgrádi Green Heart projektje 

BigSEE Interior Design Award díjat kapott a GTC belgrádi Green Heart projektje 

A díjjal a GTC formabontó ingatlanfejlesztését ismerték el, amellyel a Green Heart az újbelgrádi városrész igazi nevezetességévé vált.

Hirdetés