A nemzetközi díjra az épületek belakását, atmoszféráját megragadó videóval lehet nevezni.

Két magyar projekt is szerepel a Simon Architecture Prize oldalán: a Firka Építész Stúdió az Újpesti Piac és az UP Rendezvénytér életét bemutató videóval szerepel a Közösségi helyek kategóriában, míg az Arkt Építész Stúdió cserépfalui háza a Személyes helyek kategóriában indul.

 Fotó: Hajdú JózsefFotó: Mudri László

A Firka Építész Stúdió filmjét itt találjátok az oldalon, míg a cserépfalvi házat itt nézhetitek meg. Az újpesti Új Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont idén szeptemberben bekerült a European Architecture Awards Public Buildings kategóriájának három legjobb projektje közé is. 

A Simon Architecture Prize a hétköznapi életre tervezett, a felhasználók kényelmét és jóllétét szolgáló épületeket ünnepli. Mindössze két kategória létezik, a Közösségi helyek, illetve a Személyes helyek. Az épületekről készített videóknak az épületek és terek belakását, atmoszféráját kell megragadniuk, miután a cél közelebb hozni a nagyközönséget az építészethez. 

A díjat – amelyre az elmúlt két évben átadott európai vagy mexikói épületek nevezhetnek – idén osztják ki harmadszor, a pályázat eredményeit november 26-án ismertetik majd Spanyolországban. Mindkét kategória győztese 10 ezer eurós pénzdíjban részesül.

Az Újpesti Piacról korábban az OCTOGON 151-es lapszámában és online is írtunk, míg a cserépfalui házra az idei MÉD-en akár szavazhatsz is.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Válasz egy komplex urbanisztikai problémára Újpesten

Válasz egy komplex urbanisztikai problémára Újpesten

Az újpesti Új Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont.

Szálcement homlokzatburkolat különböző épületeken

Szálcement homlokzatburkolat különböző épületeken

Mert a természetes és természetesen szép anyag bármilyen épületen megállja a helyét.

Kápolna a pusztában és megújult városháza - 2018 épületekben

Kápolna a pusztában és megújult városháza - 2018 épületekben

Összegyűjtöttünk tíz, számunkra fontos épületet az idei évből.

Nincs találat!

Hirdetés