Hirdetés

A MÉSZ keddi díjátadóján.

Magyar Építőművészek Szövetsége kiosztotta az idei Kotsis Iván-érmet: először a díj három évtizedes történetében két meghatározó személyiséget tüntettek ki Balázs Mihály építész, egyetemi tanár és Nagy Bálint építész, kreatív igazgató személyében. 

A MÉSZ néhai rendes tagjának, több építésznemzedék tanítómesterének, Dr. Kotsis Iván professzor tiszteletére és emlékezetére 1990 óta adja át a Kotsis Iván-érmet. A kitüntetés jelképezni kívánja az érem névadójának életművével is hitelesített felfogását az etikai alapon álló, építészeti alázattal folytatott szakmagyakorlásról, valamint a magas színvonalú oktatás elismeréséről. A díjat minden decemberben, a névadó születésnapjához közel adják át, a család jelenlétében. 

Idén a kuratórium tagjai – Czigány Tamás DLA, U. Nagy Gábor, Nagy Márton DLA és Roth János DLA  Balázs Mihály építész, egytemi tanár és Nagy Bálint építész, kreatív igazgató vehette át az elismerést. 

Az átadóról készült felvételt teljes egészében megnézheted az alábbi videón:
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kiterjesztik a „V4 Családi házai” vándorkiállítást

Kiterjesztik a „V4 Családi házai” vándorkiállítást

A jövőben V4+ címmel szervezik majd, egy-egy további ország (például Svájc) bevonásával.

Már februárban elkezdődhet a Lánchíd felújítása 

Már februárban elkezdődhet a Lánchíd felújítása 

Az A-Híd Zrt. végezheti el a felújítási munkálatokat, amelyek 2023 őszére fejeződhetnek be, és 18,8 milliárdba kerülhetnek. 

Nincs találat!

Hirdetés