A Skanska a munkavállalók jóllétét helyezi a középpontba legújabb irodaháza, a Mill Park fejlesztése során.

 

A nemzetközi irodapiacon egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a munkahelyi jóllét (well-being) megteremtésének. A vállalatok jelentős része komoly erőforrásokat fordít arra, hogy innovatív, kényelmes és főleg egészséges munkakörnyezetet teremtsen a munkavállalóinak. A Skanska legújabb hazai fejlesztése, a Mill Park irodakomplexum is ezen elvárások mentén épül.

A Mill Park irodaház építési munkálatai már elkezdődtek. A tervek szerint az innovatív épület-komplexum egy nyüzsgő, élettel teli találkozási pontot teremt majd a dolgozók számára. A projekt koncepciója az épületben dolgozó munkavállalók közérzetének és kényelmének maximalizálásán alapszik.

“A digitalizáció gyors előretörésének köszönhetően egyre több időt töltünk a munkahelyünkön. Így egyik kiemelt feladatunk, hogy olyan irodaházakat építsünk, amik válaszolnak a jövő kihívásira, vagyis a munkavállalók jóllétét, jó közérzetét helyezik a fókuszba” – emelte ki Marcin Łapiński, a Skanska magyarországi és romániai ügyvezetője. – „Ennek érdekében a Mill Parkban számos közösségi teret hozunk létre. Ezek egyike maga a kert lesz, amely mindamellett, hogy kellemes alternatívát kínál a munkavégzésre, közös programok és kiállítások színhelyeként is szolgál majd. Örömmel látjuk, hogy új fejlesztésünk a leendő bérlők körében is nagy népszerűségnek örvend.”

A Duna pesti oldalán felépülő, összesen 36.000 m2 bruttó kiadható területű irodaházat kifejezetten nagy, 4.500 m2–es, teljesen összefüggő szintek alkotják. A földszintből és 7 iroda szintből álló komplexum alatt 3 szintes mélygarázs terül el. Az irodaház vonzerejét minősége és az emberi szempontok előtérbe helyezése mellett kiváló megközelíthetősége is fokozza: a Petőfi és Rákóczi híd, a H7-es HÉV, illetve az M3-as metró- és három villamos vonal közelségének köszönhetően a belváros és Buda is 10-15 perc alatt elérhető, tömegközlekedéssel és autóval egyaránt. „A IX. kerület ezen része pezsgő, gyorsan fejlődő környék, mely az új beruházások egyik fontos színtere Budapesten” – jellemezte a fejlesztés helyszínét Łapiński. - „Az épület tökéletesen kiszolgálja majd a nagy területű, „A+” kategóriás irodákat kereső, a munkavállalók jóllétét szem előtt tartó bérlőket, akik egy trendi, fiatalos és nagyon emberi környezetben szeretnének dolgozni.”

Ahogy a Skanska által fejlesztett épületek mindegyike, úgy a Mill Park is szigorú fenntarthatósági szempontok szerint épül: az irodakomplexum zöld és innovatív megoldásainak célja, hogy minimalizálják az irodaház ökológiai lábnyomát, valamint a mindennapi üzemeltetéshez kapcsolódó költségeket. Ennek megfelelően a nemzetközi LEED Gold* minősítés megszerzése már folyamatban van. A 65,2 millió eurós projekt tervezett átadására két lépésben, 2018 második illetve harmadik negyedévében kerül sor.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

A Skanska az Erste Alapkezelőnek értékesítette a Mill Park irodakomplexumot

A Skanska az Erste Alapkezelőnek értékesítette a Mill Park irodakomplexumot

A Skanska eladta a két épületből álló Mill Park irodakomplexumát az Erste Asset Management GmbH egyik leányvállalata, az Erste Alapkezelő Zrt. ingatlanalapnak. 

Intelligens épületüzemeltetési rendszert fejlesztett a Skanska

Intelligens épületüzemeltetési rendszert fejlesztett a Skanska

Az irodaházakra fejlesztett szoftver egy bármely felhasználó által elérhető mobil applikációt és egy, a bérlők és az épületfenntartók rendelkezésére álló internetes portált foglal magában.

Irodaház lobby Skanska módra

Irodaház lobby Skanska módra

A cél, hogy a lobby-t, mint minden irodaház létfontosságú részét, tranzit helyszínből üdvözlő helységgé alakítsák át. 

Világszintű elismerés a Skanskának

Világszintű elismerés a Skanskának

LEED Gold minősítést kapott a Skanska Magyarország központja.

Rekordokat dönt a Skanska

Rekordokat dönt a Skanska

A Skanska közép-kelet-európai kereskedelmi fejlesztési üzletága összegezte a 2017-es teljesítményét négy országban.

Lagom
  • 2018-03-22 09:33
  • Tér

Lagom

Skanska HQ Budapest. 

Hirdetés