Hirdetés

Egy pápai kollégium és egy szentpéterfai általános iskola

Az Archello Awards 2023 nyilvánosságra hozta az Év Iskolaépülete címre jelölt pályázók listáját. A longlisten azok a legjobbnak ítélt építészeti projektek  szerepelnek, amelyeket a díjprogram első kiadására beérkezett több mint 1000 pályázatból választottak ki. A 12 projekt között 9 ország szerepel, Kínától és Japántól kezdve, Horvátországon át Magyarországig.

A 12 longlistbe jutott projekt közül idén nem csak egy, hanem rögtön két frissen átadott magyar projekt is bekerült. Elismerték a CAN Architects Szentpéterfán épült Általános Iskoláját, valamint a Bivak stúdió Pápán nem régen átadott református kollégiumát.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
 A BIVAK tervezte új pápai református diákotthonról írt „Pro bono publico” című cikkünk nyomtatásban az OCTOGON magazin 186-os (2023/6-os) lapszámában jelent meg, online erre a linkre kattintva olvasható.
 

 A CAN Architects tervezte szentpéterfai iskolaépületről írt „A minőség limbóléce” című cikkünk nyomtatásban az OCTOGON magazin 185-ös (2023/5-ös) lapszámában jelent meg, online erre linkre kattintva olvasható.
 

 

Forrás: Archello

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

TOP TRIÓ | BIVAK

TOP TRIÓ | BIVAK

TOP TRIÓ elnevezésű sorozatunkban mindig egy-egy általunk felkért építésziroda fejti ki a véleményét három kedvenc épületéről – építészek építészekről.

Breuer Marcel munkásságára emlékezik Pécs

Breuer Marcel munkásságára emlékezik Pécs

Kiállítás, emléktábla és egy emlékpad is érkezik

Az Archello díj magyar esélyesei

Az Archello díj magyar esélyesei

Egy pápai kollégium és egy szentpéterfai általános iskola

Hirdetés