Az épületet az FBIS Építészműterem, míg a lobbyt az S39 Hybrid Design stúdió tervezte.

Elkészült a Cordia exkluzív bel-budai beruházása, a többszörös díjnyertes Kapás 21 társasház. A fejlesztés igazi ritkaság a Rózsadomb lábánál, hiszen a környéken gyakorlatilag nincsenek már lakóingatlan-fejlesztésre alkalmas telkek, ezért az új otthonok kínálata is korlátozott. A prémiumkategóriás épület különlegessége a kiemelkedő építészeti design mellett a földszinti lakásokhoz tartozó saját kert, valamint a legfelső szintek panorámás otthonainak AA besorolásnak megfelelő energiahatékonysága.

Kapás 21. Építész: FBIS ÉpítészműteremKapás 21. Építész: FBIS Építészműterem

Magas presztízsű környéken, a Rózsadomb lábánál, Bel-Buda egyik utolsó üres telkén épült fel a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia prémiumkategóriás lakóháza, a Kapás 21. A 2016 őszén elindult fejlesztésben 98 lakás kapott helyet, változatos kialakítással. „Ez a fejlesztés is megerősíti a Cordia piacvezető szerepét és azt a törekvését, hogy a legmagasabb szintű elvárásoknak megfelelve értékálló, biztonságos befektetésnek számító, kiemelkedő minőségű otthonokat adjunk vásárlóinknak. Bel-Buda gyakorlatilag szinte megtelt, a jövőben nemigen várható, hogy más új lakóingatlan-fejlesztések induljanak, így jó döntést hoztak azok, akik ebben a projektben vásároltak új otthont” – fogalmazott Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója. 

A Kapás21 a Portfolio Lakás 2017 Konferencia résztvevői és a portál olvasóinak voksai alapján kiérdemelte a legjobb budai ingatlanfejlesztés díját a 100 lakásosnál kisebb beruházások körében, az Iroda.hu által meghirdetett Az Év Irodája versenyen pedig 2018-ban „Az év lakóingatlanfejlesztése” elismerést nyerte el.

A FBIS Építészműterem által tervezett Kapás 21-ben közel 6900 négyzetméteren alakítottak ki otthonokat, az épülethez zöld belső kert is tartozik. A csendes utcában elhelyezkedő elegáns társasháztól néhány perces sétával elérhető a Duna-part, a Millenáris Park, a budai Várnegyed vagy éppen a Margitsziget. A házba belépőket fogadó elegáns lobbyt az S39 Hybrid Design stúdió tervezte.

Kapás21 lobby. Design: S39 Hybrid Design stúdió

Az épület a szomszédos telkeken lévő sokszínű és különböző magasságú épületek között alakít ki rendet. Az alsó 5 szint a szabályozás szerinti 18 méteres homlokzatmagasságot tartja, egységes tömbje nyugalmat, visszafogott mozgalmassága kellő játékosságot ad. A felsőbb szintek visszahúzott tömegeinek mozgatása a szomszédos épületek különböző magasságait hidalja át. Az alsó egységes tömeget az esztétikumot és a tartósságot figyelembe véve ragasztott téglaburkolattal alakították ki, míg a felette lévő visszahúzott tömegek terpesztett fémlemez burkolatot kaptak, antracit üveg betétekkel. Az erkélylemezek, loggiák és a külső menekülőlépcső vasbeton szerkezetét Schöck hőhídmegszakítóval alakították ki, ezáltal megjelenésük úgy maradhatott karcsú és esztétikus, hogy közben a mai hőszigetelési követelményeket is teljesítik.

A prémium minőségben felépített ingatlan különlegessége, hogy mindegyik lakás okosotthon is egyben, a két legfelső (7-8.) emeleten található, páratlan panorámájú, hatalmas teraszokkal körbevett lakásokat pedig mennyezethűtéssel és –fűtéssel szerelték, amit külön hőszivattyús rendszer működtet. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha a 7-8. emelet önálló épület lenne, AA energetikai minősítés volna rá érvényes a jelenleg hatályos jogszabályok szerint.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kutató- és látogatóközpont az egykori Népgőzfürdőnél

Kutató- és látogatóközpont az egykori Népgőzfürdőnél

Tajthy Renátó diplomamunkájának fókuszában a budai barlangrendszer és az ahhoz kapcsolódó épületegyüttes áll.

Nosztalgia

Nosztalgia

Családi ház Szemlőhegyen

Elegancia, hatékonyság, környezettudatosság

Elegancia, hatékonyság, környezettudatosság

A HillSide egy rendkívül hatékony, környezettudatos technológiákkal létrehozott irodaépület lett.

Hirdetés