Több mint 8,000 négyzetméternyi irodabérleti szerződés a TriGranitnál.

Átadták Krakkó egyik legnépszerűbb irodaparkjának, a Bonarka for Business (B4B) irodapark hetedik, „G” épületét. A száz százalékban bérlői igényekre szabott, 8 emeletes, 10.000 nm bérbeadható irodaterülettel rendelkező „A” kategóriás irodaépületet a belgiumi pénzügyi szolgáltató Euroclear vállalat veszi bérbe. A közép-európai régió pozitív ingatlanpiaci trendjei a Bonarka for Business irodaépületek bérbeadási aktivitásán is érzékelhetőek. Az irodakomplexumban az elmúlt időszakban az új és a meghosszabbított bérleti szerződések összterülete elérte a 8.000 négyzetméter GLA-t. Az új irodák iránti magas kereslet miatt a TriGranit további 3 irodaépületet fejlesztését tervezi a következő években a B4B irodakomplexumban Krakkóban.

Átadták a krakkói Bonarka for Business hetedik, G épületét.  A nyolc emeletes, „A” kategóriás épület bérbe adható területe 10.000 négyzetméter, és teljes egészében bérlői igényekre (BTS) szabott fejlesztés. A jövőbeni bérlő, a belgiumi pénzügyi szolgáltató Euroclear 2012 óta van jelen bérlőként a C épületben, és döntöttek úgy, hogy a teljes G épületet bérbe veszik.  A TriGranit minden fejlesztésénél, így a G épület tervezése során is a zöld szempontokat figyelembe vevő, a környezetterhelést a lehető legminimálisabb szinten tartó, modern építészeti megoldásokat használt.  A G épület tanúsítását az ingatlanokat a környezet-barátságosság és jövőbeni felhasználói kényelem szempontjából értékelő BREEAM végezte, amelytől nagyon jó minősítést kapott.„2010 óta Krakkó városa egy klasszikus másodlagos piacból egy világszerte elismert SCC központtá nőtte ki magát az ideköltöző BPO/SSC multinacionális vállalatoknak és az ezzel együtt járó növekvő foglalkoztatásnak köszönhetően Napjainkra a jelenlegi lengyel regionális irodapiac 40 százaléka Krakkóban található. Annak érdekében, hogy lépést tudjunk tartani az irodák iránti figyelemre méltóan magas kereslettel, a közeljövőben tervezzük a következő, H épület fejlesztésének indítását is” – mondta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.

A pozitív gazdasági trendek a B4B irodaépületek bérbeadási aktivitásán is érzékelhetőek - az új és meghosszabbított bérleti szerződések összterülete 2017 első hónapjaiban elérte a 8.000 négyzetméter GLA-t. A már meglévő bérlők közül irodaterületének kibővítése mellett döntött az amerikai központú szoftverfejlesztő cég, a Pegasystems - a vállalat 4000 négyzetméterrel növelte meg a jelenlegi területét, és költözött át az A épületből a C épületbe, így 5,300 négyzetméter összterületű irodahelyiséget bérelve a B4B-ben. A lengyel informatikai adatvédelemmel foglalkozó CryptoTech is a bérletiszerződés meghosszabbítása mellett döntött a C épületben. Továbbá az IT szolgálatásokat nyújtó, az iparágban vezető Solarwinds is a meglévő irodaterületének kibővítése mellett döntött -  az amerikai cég az E épület teljes 3. emeletét bérli majd 2017 áprilisától. Mindezeken túl pedig Lengyelország legnagyobb autókölcsönzője, az Express is ismét a B4B mellett tette le a voksát, és bővítette ki meglévő területét további 431 négyzetméterrel. 

Új bérlőként pedig érkezik a lengyel fordítócég a lidolang, aki az F épület első emeletén vett bérbe mintegy 550 négyzetméter irodaterületet.  

A Bonarka for Business irodakomplexum 

Az A-kategóriás épületekből álló B4B irodakomplexum a krakkói Bonarka City Center bevásárlóközpont közelében, a Puszkarska utcában, a régi vegyi üzemek területén helyezkedik el. A fejlesztő TriGranit egy barnamezős beruházás keretében rekultiválta az elhanyagolt, 19 hektárnyi ipari területet, és hozta létre Krakkó egyik legnépszerűbb városnegyedét.  A komplexum építésének első stádiumában négy hétszintes „A” kategóriás irodaépületet (A, B, C és D épület) helyeztek üzembe 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban. A beruházás második fázisában három nyolcszintes, egyenként 10,000 nm-es épület (E, F, G) készült el 2014-2016 között.  Ezzel a B4B jelenleg 65,000 nm-en várja bérlőit. A tervek szerint a következő években még további három irodaépületet (H, I és J) adnak át.  Elkészültekor a Bonarka for Business 10 irodaépületben összesen 95.000 nm kiadható alapterülettel fog majd a bérlők rendelkezésére állni, amelynek az összértéke 200 millió euró. A modern irodaépület-komplexum kompakt elrendezése, központi utcával és térrel funkcionálisan és karakterében a hagyományos városi piacot idézi. A jól tervezett közterület számos elismerésben részesült, így többek között elnyerte az „artURBANICA 2012” díjat. A komplexum főbb bérlői az Alexander Mann Solutions, a State Street, az Euroclear, a Herbalife, a Lufthansa Global Business Services, az RWE, a SolarWinds, a GlobalLogic és a Luxoft.
A TriGranit

A TPG Real Estate által tulajdonolt TriGranit az egyik legnagyobb közép-európai integrált ingatlanplatform, mely elsősorban stratégiai elhelyezkedésű, első osztályú kereskedelmi egységekre és irodaépületekre fókuszál. A TriGranit tevékenységei az ingatlanokkal kapcsolatos szolgáltatások teljes skáláját lefedik a beruházástól és felvásárlástól a fejlesztésen és építésen át az ingatlan- és eszközkezelésig. Két évtizedes működése alatt a TriGranit mintegy 50 városképet meghatározó projektet valósított meg 7 közép- és kelet-európai országban, ezzel összesen kétmillió négyzetméter bérbe adható területet hozott létre, és több mint 50 tekintélyes nemzetközi díjat nyert el

forrás: sajtóközlemény

 Kapcsolódó

Lerakták a Millennium Gardens irodaépület alapkövét

Lerakták a Millennium Gardens irodaépület alapkövét

A TriGranit megújult bérlői igényeknek és legmagasabb építési standardoknak megfelelő irodaépülete 2020 őszétől 37.000 négyzetméteren várja bérlőit.

Harmadik FIABCI díját szerezte meg a TriGranit

Harmadik FIABCI díját szerezte meg a TriGranit

A vállalat lengyelországi Bonarka Projektje Ezüst Díjat kapott az ingatlanszektor Oscar gáláján.

Jelentős irodafejlesztések a régióban

Jelentős irodafejlesztések a régióban

80.000 négyzetméter GLA irodaterület fejlesztésének indítását tervezi 2018-ban a TriGranit Közép-Európában.

Bonarka for Business: Krakkóban fejleszt a TriGranit

Bonarka for Business: Krakkóban fejleszt a TriGranit

Több, mint 7.000 négyzetméternyi irodabérleti szerződés-hosszabbítás a TriGranit krakkói Bonarka for Business irodaépületében.

A TriGranit bemutatja: Millennium Gardens

A TriGranit bemutatja: Millennium Gardens

A fennállásának 20. évfordulóját idén ünneplő TriGranit eddigi mérlege: mintegy 50 városképet meghatározó projekt 7 országban és több mint 50 rangos nemzetközi díj.

A TriGranit-ot magasztalták a Ritzben

A TriGranit-ot magasztalták a Ritzben

A vállalat nyerte a CIJ Awards Év Befektetési Tranzakciója díját.

Hirdetés