Idén már több mint 11 ezer m²-re kötöttek vagy hosszabbítottak bérleti szerződést a Bonarka for Business irodaparkban. 

Átadták Krakkó egyik legnépszerűbb irodakomplexuma, a TriGranit Bonarka for Business (B4B) 8. elemét, a „H” épületet. A nyolcemeletes, A kategóriás irodaépület 9855 m² bérbeadható területtel rendelkezik, és máris 45%-os kihasználtsággal üzemel, míg az „F” épület nemrégiben érte el a százszázalékos bérbeadottsági szintet. 2019-ben eddig összesen több mint 11 000 m² területre vonatkozó új bérleti szerződést és szerződéshosszabbítást kötöttek a Bonarka irodaparkban. A komplexum továbbra is kiemelkedő bérlői elégedettséggel büszkélkedhet, és mivel mind ott, mind Krakkóban erős és tartós kereslet mutatkozik, a TriGranit két további irodaprojekt – az egyenként 10 000 m² bérbeadható területtel rendelkező „I” és „J” épületek – átadásának előkészítésén dolgozik a B4B irodaépület-együttesen belül.

A 9855 m² bérbeadható területet lefedő és a legmagasabb szintű szabványoknak megfelelő „H” épület 2019. április végén kapta meg a használatbavételi engedélyt, és a közelmúltban a hivatalosan is átadták, amivel a Bonarka for Business irodakomplexumban kialakított modern irodaterület mérete 75 000 m²-re nőtt. Az impozáns irodaépület, amelynek homlokzata részben üvegből készült, BREEAM Very Good minősítéssel rendelkezik. Az első bérlők – a City Break, a New Work és a Herbalife Nutrition – beköltözésével az épület kihasználtsága eléri a 45%-ot. A B4B komplexum új bérlője, és egyben első étkezdéje, a City Break a földszinten nyitotta meg 400 m² területű éttermét, míg a New Work, a közép- és kelet-európai régió három legkiválóbb irodai szolgáltatásokat nyújtó vállalatainak egyike, körülbelül 2800 m² irodaterületre vonatkozó bérleti szerződést írt alá.

A B4B krakkói komplexuma - Forrás: TriGranit

„Örömömre szolgál, hogy átadhatjuk a „H” épületet, kihasználva a továbbra is erős közép- és kelet-európai gazdaságok nyújtotta pozitív környezetet, valamint az irodapiac egészséges dinamizmusát. Idén további két irodaépület építkezési munkáit kezdjük el a B4B komplexumban, összesen 20 000 m² bérbeadható területen, valamint idén elindul a katowicei Silesia for Business első szakasza is 26 000 m² bérbeadható területtel.

A budapesti, mintegy 37 000 m² bérbeadható területet lefedő Millennium Gardens irodafejlesztés kivitelezése is jól halad – jelenleg a szerkezetépítési munkálatok zajlanak, melyek idén ősszel fejeződnek be, az irodaház átadása pedig 2021 második negyedévében várható.

E projektekkel a TriGranit pipeline irodaberuházásai immár közel 100 000 m² bérbeadható területre terjednek ki, három közép- és kelet-európai városban” – mondta el Tom Lisiecki, a TriGranit vezérigazgatója.

A komplexum egyéb épületeire jellemző élénk bérleti tevékenységekhez kapcsolódóan az elmúlt hónapokban összesen 11 316 m² bérbeadható területre kiterjedő új, megújított és meghosszabbított bérleti szerződést írtak alá. A Herbalife Nutrition – a B4B egyik régi bérlője, amelynek az a célkitűzése, hogy egészségesebbé és boldogabbá tegye a világot – meghosszabbította a 2150 m² területű bérleti szerződését a „C” épületben, továbbá jelenlegi irodaterülete további egy emelettel (1278 m² bérbeadható terület) való kibővítése mellett döntött a „H” épületben.  Emellett a GlobalLogic – egy teljes életciklusos szoftveres termékfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó vállalat – nemrégiben további két szintre vonatkozó bérleti szerződést írt alá, amely összesen 2585 m² bérbeadható területet fed le, valamint egy korábbi bérlő irodaterületét is elfoglalja majd az „F” épületben, így a vállalat összesen 6465 m² bérbeadható területet fog bérelni a komplexumban. 2019 februárjában az ipari szintű, átfogó IT-szolgáltatásokat nyújtó nemzetközi vállalat, a Hemmersbach, elfoglalta az „F” épületben rendelkezésre álló utolsó bérelhető területet. A vállalat 326 m² bérbeadható területre vonatkozó bérleti szerződésével az „F” épület elérte a százszázalékos kihasználtságot. Végül, de nem utolsósorban a Vsoft, az irodakomplexum egyik régi bérlője úgy döntött, meghosszabbítja az 1777 m² bérbeadható területre vonatkozó bérleti szerződését az „E” épületben.

Forrás: TriGranit

Az A kategóriás épületekből álló, legmagasabb építési standardoknak megfelelő B4B irodakomplexum a krakkói Bonarka City Center bevásárlóközponttal szemben, Krakkó Podgórze kerületében, a Puszkarska utcában található, közel a történelmi városnegyedhez, valamint a város fő útvonalaihoz, a krakkói körgyűrűhöz és az A4-es autópályához. A belvárosi projekt egyedülálló fejlesztés a krakkói ingatlan- és irodapiacon, mivel klasszikus barnamezős projekt – a TriGranit egy 19 hektáros ipari területet alakított át modern üzleti térré.

A modern irodaépület-komplexum kompakt elrendezése, központi utcával és térrel funkcionálisan és karakterében a hagyományos városi piacot idézi. A jól tervezett közterület számos elismerésben részesült, így többek között elnyerte az artURBANICA 2012 díjat.  A komplexum főbb bérlői az Alexander Mann Solutions, a State Street, a Euroclear, a Pegasystems, a Herbalife Nutrition, a Lufthansa Global Business Services, az Innogy, a SolarWinds és a Global Logic. Elkészültekor a Bonarka for Business tíz irodaépületben összesen 95 000 m² kiadható alapterülettel áll majd a bérlők rendelkezésére, amelynek az összértéke 200 millió euró. 

Forrás: TriGranit
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Corvin Technology Parké az első magyarországi WELL minősítés

A Corvin Technology Parké az első magyarországi WELL minősítés

A minősítés a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el.

Átadták Krakkóban a TriGranit A kategóriás irodaépületét

Átadták Krakkóban a TriGranit A kategóriás irodaépületét

Idén már több mint 11 ezer m²-re kötöttek vagy hosszabbítottak bérleti szerződést a Bonarka for Business irodaparkban. 

Tényleg érdemes tudni, ki volt Gio Ponti

Tényleg érdemes tudni, ki volt Gio Ponti

A FUGA kiállítása még januárban is látható és erősen ajánlott.

Hirdetés