Belgiumból érkezik a MOME előadássorozatának következő vendége

Az előadássorozat következő eseményén, november 23-án a brüsszeli, Rotor építésze Stijn Colon lesz az Architectural Matters meghívott előadója. A Rotor egy multidiszciplináris tervezési és kutatási szervezet, akik napjaink releváns kérdésköreivel foglalkoznak. Tevékenységükben az anyagáramlás és az újrafelhasználás témaköreire fókuszálnak. A Rotor számos terület: kutatások, kiállítások, konferenciák és publikációk együttes bevonásával igyekszik elősegíteni az erőforrásokról, a pazarlásról és az elavulás kérdésköréről szóló párbeszédet.
 

Fotó: Jeroen Verrecht

Gyakorlati síkon a Rotor aktív koordináló szereplője nagyszabású bontási műveleteknek, emellett közreműködője különféle építészeti, belsőépítészeti és várostervezési projekteknek. 2016-ban Rotor Deconstruction néven önálló szervezet alakult ki, amely az építőelemek mentésére és viszonteladására szakosodott. 


Stijn Colon, a Rotornál építész és kutató, különféle tervezési munkák, kiállítások, kiadványok, kutatási és oktatási projekteken dolgozik szakértőként. Társszerzője az „Ad hoc Baroque” című, hamarosan megjelenő könyvnek, amely a háború utáni Belgium, Marcel Raymaekers nevéhez kapcsolódó mentési építészetét mutatja be. Emellett 2020 óta a KU Leuvenen tanít építészetet.
 

Az előadás ingyenes és nyilvános.

Az Architectural Matters előadáson való részvételért továbbképzési kreditek járnak, melyek a Magyar Építészkamaránkeresztül szerezhetők be regisztráció után.Forrás: MOME

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik az Architectural Matters

Folytatódik az Architectural Matters

A MOME sorozatának következő vendége Böhm Csaba.

Az RDAI iroda bemutatkozásával folytatódik az Architectural Matters sorozat

Az RDAI iroda bemutatkozásával folytatódik az Architectural Matters sorozat

Denis Montel és Julia Capp március 30-án tart előadást a MOME-n.

Csabai Csilla az „Architectural Matters” újabb előadója

Csabai Csilla az „Architectural Matters” újabb előadója

MOME Építészeti Intézet előadássorozatának második időpontja: 2023. március 14. kedd.

Hirdetés