Az ország legnagyobb és legmodernebb székháza teljes mértékben a Magyar Telekom igényei szerint készült el.

Felépült Magyarország legnagyobb egy épületben megvalósult irodaháza, a Telekom és a T-Systems közös székháza. A WING Zrt. által fejlesztett székház mintegy 100 ezer négyzetméteres, kilenc szintjén pedig több mint 4000 dolgozó számára biztosít munkahelyet. A Budapest arculatát is meghatározó épületet a cégcsoport hosszú távon bérli a WING Zrt. leányvállalatától. A hatalmas beruházáson átlagosan naponta megközelítőleg 1000 szakember, 150 beszállító és alvállalkozó dolgozott 28 hónapon keresztül. A Telekom és T-Systems megkezdte a bútorozást és informatikai eszközeik felszerelését, a cégek hamarosan elkezdik munkatársaik átköltöztetését. 


 
2018. szeptember 25. Felépült a Telekom és a T-Systems a székháza, amely az ország legnagyobb és egyik legmodernebb irodája. Az épület műszaki átadása megtörtént, így immáron készen áll a bútorozásra, az IT-infrastruktúra beszerelésére és a beköltözésre. A Budapest arculatát is meghatározó irodaház a WING Zrt. tulajdonában áll és a vállalat fejlesztésében valósult meg, az épületet hosszú távú bérleti szerződés keretében használja a Telekom és a T-Systems.


 
Az irodaház tervezésekor a fenntarthatóság mellett fő szempont volt a kreatív és inspiráló munkakörnyezet kialakítása. A dolgozók maximális komfortérzetét és kikapcsolódási lehetőségét többek közt egy összesen 2 ezer négyzetméter alapterületű belső kert, ebben egy 150 négyzetméter felületű belső tó, valamint a tetőszinten található fitnesz központ és panorámás futópálya biztosítja. „A Telekom székház világszínvonalú épülete bizonyíték arra, hogy professzionális teljesítménnyel képesek vagyunk nemzetközi szintű épületet létrehozni Magyarországon. A WING olyan hazai ingatlanvállalkozás, amely képes multinacionális vállalatok székházigényeit magas minőségben kielégíteni, ahogyan ezt a Telekom székházat megelőzően az Ericsson, az E.ON vagy az Allianz érdekében is megtettük, és ahogyan ezt a folyamatban lévő Siemens-evosoft székház fejlesztése során is meg fogjuk valósítani” – mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök vezérigazgatója. 


 
A székház fejlesztésében mintegy 150 alvállalkozó és beszállító működött közre, 80 ezer köbméternyi betont, 10 ezer tonna betonacélt, valamint 26 ezer négyzetméternyi homlokzatüveget használtak fel az építkezés során. Utóbbival 14 focipályát lehetne lefedni. Naponta technológiától függően 500-1500 munkás dolgozott a 28 hónapig tartó építkezésen, csúcsidőszakban a létszám az 1500 főt bőven meghaladta. Egy volumenében és technológiájában ilyen szintű épület megvalósítása olyan kihívásokkal jár, amire kevesen képesek a jelenlegi magyar ingatlanpiacon. „A WING a magyar ingatlanpiac piacvezető irodafejlesztője, aki működése révén építészeti, funkcionális és gazdasági értelemben is értéket teremt. Vállalatunk húsz éves működése során bizonyította piaci szakértelmét, tisztességes partneri hozzáállását és hogy stabil pénzügyi hátteret tud biztosítani komplex nagyberuházások létrehozásához, mint amilyen az ország legnagyobb irodaháza, a Telekom és a T-Systems közös székháza. Köszönetet mondunk a Magyar Telekom Nyrt.-nek, illetve minden partnerünknek, akikkel ezt a projektet sikerre vittük” – emelte ki Noah Steinberg.


 
A Magyar Telekom Nyrt.-vel történő bérleti megállapodás 15 évre szól. A székház építészeti terveit a TIBA Építész Stúdió készítette, a kivitelezési munkákat a Market Építő végezte. 
 
Érdekességek az épületről
 
1 épület, ami 3 nagy budapesti irodaháznak felel meg
Az épület önmagában a budapesti irodapiac majd 2 százalékát teszi ki
Az épület bruttó alapterülete: 105.000 m2   (3 szint mélygarázs + földszint + 8 emelet) 
Bérbeadható terület: 58.000 m2 
Közel 4.000 munkaállomás, közel 4500 munkahely
Konferenciaközpont 300 fő kapacitással, részlegesen 2 szint belmagassággal
Két étterem (350 + 150 fő befogadóképesség) 2.600 adagos konyhával, kávézó
Fitnesz központ, 700 m2 fitneszterem, futópálya a tetőteraszon
2.000 m2 belső kert (3 belső udvar)
150m2 felületű belső tó
A mélygarázst 3 lehajtón lehet elérni
Parkolóhelyek a mélygarázsban: 1.350 db autó, 50 motor, 344 kerékpár
50 elektromos autótöltő
16 öltöző-zuhanyzó kapcsolódik a mélygarázshoz

 
Az építkezésről
 
80.000 m3 beton (elegendő lenne 60 km kétsávos autóút építéséhez)
10.000 t betonacél (55 db üres Boeing747 súlya)
26.000 m2 homlokzati üveg (14 focipályányi síküveg)
27 db energiatakarékos felvonó
39 m magas épület
22 méter magas oszlopok a főbejáratnál
7 daru az építkezés alatt, a legnagyobb 60 m magas és 70 m gémkinyúlású
150 beszállító/alvállalkozó
Naponta 500-600 munkás az építkezésen, csúcsidőszakban akár 1500 fő is dolgozott a projekten, összesen 9000 munkás fordult meg az építkezésen
28 hónapig tartó építkezés
 
forrás: sajtóközleményHa tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Telekom székház -17 fokban is épült, hogy időben elkészülhessen

A Telekom székház -17 fokban is épült, hogy időben elkészülhessen

Gábor Péter és Baumann Gergely Telekom székház építésével járó felelősségről.

A díjnyertes Telekom székház megépítése különleges kivitelezői kihívást jelentett

A díjnyertes Telekom székház megépítése különleges kivitelezői kihívást jelentett

Wolf András és Farkas Norbert fedi fel a kivitelezés titkait.

Siker, fény, csillogás, avagy világítástechnika és nívódíj

Siker, fény, csillogás, avagy világítástechnika és nívódíj

A Telekom Székház Építőipari Nívódíjához olyan fontos részletek is hozzájárultak, mint a világítástechnika.

Hirdetés