Ez a minősítés már a koronavírus előidézte helyzetre is reagál.

A nemzetközi munkakörnyezet-szolgáltató, HB Reavis nemrég készült Varso Place épületei elnyerték a WELL egészségbiztosítási minősítését. Ez a minősítés többek között felméri egy épület képességeit a fertőző betegségek terjedésének csökkenését illetően. A cég régóta kiemelten fontosnak tartja a kényelmes – és ebből adódóan a jó munkahelyi környezetre fókuszáló és a biztonságos – kialakítást a tervezési folyamatok során.

A WELL Építő Intézet a COVID-19 során létrehozta azt az egészségbiztonsági minősítést, amelynek segítségével a vállalatok felkészülhetnek és kellő biztonságot nyújthatnak munkavállalóiknak a visszatéréshez. A minősítés emellett referenciaértéket is nyújt, amely irányítja, hitelesíti, elismeri, valamint skálázza a tulajdonosok és üzemeltetők erőfeszítéseit a kritikus egészségügyi és biztonsági kérdésekben.

A minősítés a fertőző betegségek enyhítésére összpontosít az operatív szabályok és a fertőtlenítés fenntartásának nyomán. Értékeli továbbá az épület hajlandóságát a még szélesebb körű egészségügyi és biztonsági igények megvalósítására, a penész mérséklésétől vagy a levegő és a víz minőségének javításától, egészen a vészhelyzeti stratégiákig, különös tekintettel a krízisek alatti mentális egészségre és a közösség immunitására.

Maga a WELL Egészségbiztonsági Minősítés a kiadás dátumától számítva egy évig érvényes. A minősítés fenntartása érdekében a projekt csoportoknak meg kell felelniük az adott projekt éves megújítási követelményeinek.

A WELL Health-Safety Rating az Egészségügyi Világszervezet, az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Elhárítási Központja, valamint a vezető tudományos és kutatóintézetek útmutatásain alapul. Az értékelés csaknem 600 közegészségügyi szakértő, virológus, kormánytisztviselő, akadémikus, üzleti vezető, építész, tervező, tudós és szakember betekintéséből származik.

A HB Reavis az emberközpontú kialakítás iránti elkötelezettségének igazolásaként fel kívánja venni a kapcsolatot a WELL-el, hogy az ellenőrizni tudja többi projektjét is.

A legmagasabb zöldépítési előírások szerint tervezték és építették a HB Reavis Varsó központjában fejlesztett Varso Place vegyes felhasználású épületet, amely irodákból, szállodából, innovációs központból és kiskereskedelemből áll. A Varsó-torony építése folytatódik, amely a befejezés után szintén WELL Health-Safety minősítést kap majd.A WELL Egészségbiztonsági besorolás bizonyítékokon alapuló, harmadik fél által ellenőrzött minősítés minden új és meglévő épület- és helytípus esetében, és 21 jellemzőt tartalmaz az alábbi öt alapterületen (a minősítés eléréséhez minimum 15-nek kell megfelelni):

1. Tisztítási és fertőtlenítési eljárások (pl. A felület érintkezésének csökkentése, a tisztítási gyakorlatok javítása)
2. A levegő és a víz minőségének kezelése (pl. A penész és a nedvesség kezelése, a szellőzés értékelése)
3. Vészhelyzeti készültségi programok (pl. Sürgősségi erőforrások biztosítása, újrabeillesztési terv készítése)
4. Egészségügyi szolgáltatási források (pl. Influenza elleni oltások, füstmentes környezet népszerűsítése)
5. Az érdekelt felek bevonása és kommunikáció (például az egészség és a wellness népszerűsítése)
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Budapesti fejlesztések szempontjából idén sem fogunk unatkozni.

Ők az ingatlanpiac legjobbjai

Ők az ingatlanpiac legjobbjai

Kiosztották a Portfolio Property Award díjait, amelyen az év irodaprojektje a Graphisoft Park South és a Telekom új székháza lett.  

„Vonalak közt szilárd anyag hordja testek és gondolatok súlyát”

„Vonalak közt szilárd anyag hordja testek és gondolatok súlyát”

Kovács Dániel „A végtelen építészete – Magyar Péter munkássága” című könyve 

Hirdetés