Hirdetés

A cél az épület térbeli hatékonyságának, esztétikájának és fenntarthatóságának javítása a többfunkciós környezetben.

A DU Studio átalakította az elektromos buszt gyártó Zhengzhou Yutong Bus székhelyét a kínai Zhengzhou-ban: a meglévő szerkezet és anyagok 60 százalékát felhasználták, miközben a cég identitását is frissítették.

A Zhengzhou Yutong Bus – Kína legnagyobb elektromosbusz-gyártója – 2017-ben a DU Studio nevű belsőépítész céget bízta meg székhelyének frissítésével, és olyan tér kialakításával, amely tükrözi a vállalat sikeres fejlődését – írja a dezeen.com.

A székhely Zhengzhou Jingkai kerületében található, mely egy 12 emeletes kutatási és fejlesztési épületből és egy 15 emeletes értékesítési irodából áll, összesen mintegy 60 000 négyzetméteren, több előcsarnokkal, nyilvános terekkel, munkaterületekkel és VIP területekkel.

„Fontos volt, hogy maximálisan kihasználják a meglévő szerkezetet, anyagokat és berendezéseket, valamint a lehető legjobban korszerűsítsék a tér funkcióit és esztétikáját, hogy azok jobban illeszkedjenek a Yutong vállalati kultúrájához" – mondta a DU Studio alapító Zhu Ping.

Háromszintes zöld fal tornyosul a fő értékesítési előcsarnok felett a Zhengzhou Yutong busz központjában

A stúdió átalakította az értékesítési épület fő előcsarnokát, létrehozva egy zöld falat, a fenntarthatóság jegyében. Az új recepción három fémgyűrű látható, melyek a buszok kerekeit szimbolizálják. A felújítás során a DU Studio új mennyezeti lámpákat is beépített, hogy a tér fényesebb és barátságosabb legyen. 

Az értékesítési csarnokban az ültetvényesek a fogaskerekeket képviselik, a lámpák pedig a kerekeket.

A fogadóterem fákkal teli padjai fogaskerekeket idéznek.

„Fontos volt, hogy nagyon részletesen elemezzük a terek struktúráját és funkcionális követelményeit, és teljes mértékben kihasználjuk a meglévő anyagokat és adottságokat, törekedve a lehető legjobb minőségű terek kialakítására” – mondta Ping.

A tengerentúli látogatók számára kialakított 15. emeleti kávézót nyugodtan tervezték

A kiállítási terület mellett található második emeleti kávézóban a DU Stúdió fényezett fémlemezekkel idézte meg a gépalkatrészeket.

Az épület 15. emeletén található másik kávézót a tengerentúli üzleti látogatók számára tervezték. Nyugodt, kék árnyalatokat választottak az óceán felidézésére, míg a különböző magasságban elhelyezett fehér mennyezetpanelek felhőket utánoznak.

A falakhoz különböző szögben rögzített falemezeket a fogaskerekek mozgása befolyásolja

A 2020. novemberi átadás óta több mint 5000 alkalmazott költözött a megújult központba, akik – a cég reményei szerint – hatékonyabban és élvezetesebben dolgozhatnak majd az átalakított munkahelyen.

Megbízó: Zhengzhou Yutong Bus
Lakberendezés: DU Studio
Tervezési igazgató: Zhu Ping
Belsőépítészeti csoport: Cai Xinhang, Jiang Yishan, Shen Yiwen
Technológiai tanácsadó: Yan Gang
Világítás: BPI




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Térképen Budapest új, feltörekvő irodaklasztere

Térképen Budapest új, feltörekvő irodaklasztere

Nagyrészt a Ferencvárosban van, de áthúzódik Újbudáig, és a hosszú távú fejlődésében nemigen lehet kételkedni.

A legújabb trendek az európai kórházépítészetben

A legújabb trendek az európai kórházépítészetben

Az egészségügyi építészeti piac évek óta növekszik, és jó darabig nem is fog veszíteni a jelentőségéből.

Hirdetés