Évvégén adják át a közösségi szemléletű irodaházat.

A DBH Serviced Office, a DBH Group szolgáltatott irodákra, valamint tárgyaló bérbeadásra specializálódott üzletága egy teljes szintre, több mint 2400 négyzetméterre írt alá szerződést az Újbudán épülő GATE irodaházba.

A magyar és román szolgáltatott irodapiac meghatározó szereplőjeként a DBH Serviced Office jelenleg „A” kategóriás irodaházakban, 6700 négyzetméteren, mintegy 500 munkaállomást kínál ügyfelei számára, magas kialakítási minőségű és szolgáltatási színvonalú irodáiban. A DBH Group több mint 35%-os professzionális üzleti infrastruktúra-bővítésében kulcsszerepet játszott a megfelelő lokáció megtalálása.

A közép-kelet-európai térségben a szolgáltatott irodák bérbeadása esetén még mindig a lokáció jelenti az elsődleges versenyelőnyt a szolgáltatók számára. A budapesti irodapiac egyik fő ütőerét jelenleg a dél-budai folyosó jelenti. A szolgáltatott irodák népszerűsége továbbra is töretlen hazánkban, a XI. kerületben található szolgáltatott irodánk 100%-os kihasználtsággal működik már évek óta. Ezek alapján egyértelmű volt számunkra egy újabb DBH Serviced Office megnyitása a budai oldalon, a most épülő BudaParton - mondta el Dr. Erdei Sándor, a DBH Group alapító vezérigazgatója.

A Property Market az 54 hektáros BudaPart városnegyed megalkotása során kiemelt figyelmet szentelt a legfrissebb nemzetközi irodapiaci trendeknek. A DBH Group és a Property Market együttműködésének köszönhetően, már az első irodaépület 2019-es átadásakor egy igazán közösségi szemléletű, rugalmas bérleti konstrukcióban működő szolgáltatott iroda megoldás válik elérhetővé a budai ingatlanpiacon.

A BudaPart kiváló elhelyezkedése és infrastruktúrája lehetőséget biztosít a most induló kis-és középvállalatok, start-upok számára is, hogy élvezzék az új városnegyed kínálta előnyöket, valamint a BudaPart bérlői közösségében rejlő networking lehetőségeket” – tette hozzá Dr. Erdei Sándor. „Egyedi iroda-, tárgyalóbérlet, valamint személyre szabott szolgáltatásaink az olyan igényes egyszemélyes vállalkozások - például kreatív műhelyek - számára is megoldást kínálnak, amelyeknek csupán egy-egy tárgyaláshoz vagy workshophoz van szüksége teremre, és felismerték a BudaPart jelentette inspiráló közeget” – folytatta Dr. Erdei Sándor.

A fejlesztő cég, a Property Market Kft. megannyi szakember bevonásával álmodta meg a 30 épületből, 15 lakó- és 14 irodaházból, továbbá egy hotelből álló modern városnegyed emberközpontú, közösségi katalizátor szerepet vállaló koncepcióját. A BudaPart-projekt első ütemének részeként négy lakóépület mellett a több mint 20 000 négyzetméter bérelhető területtel rendelkező, LEED Gold/BREEAM minősítésű BudaPart GATE 2019 év végén kerül átadásra. Az épület immáron 40%-os bérbeadottságnak örvend, hamarosan bemutatják további bérlőiket. A BudaPart irodáinak bérbeadó ügynökségei, a Cushman & Wakefield és az Eston jelenleg is több érdeklődővel tárgyalnak a még szabad, rugalmasan alakítható terekre. Ez a kivitelezés jelen fázisában kiemelkedő eredménynek számít, így hamarosan újabb irodaépület kerül a piacra. Jövőre már megtelik élettel az első ütem környéke, hiszen körülbelül 1000 fő élhet és dolgozhat a főváros új, már ekkor is megannyi szolgáltatást kínáló városnegyedében. 2021-re elkészül az olajipari vállalat saját beruházásában készülő ikonikus épülete, a 120 méteres, 28 emelet magas, 86 ezer négyzetméteres MOL Campus is, amely újabb 2500 munkavállalónak biztosít 21. századi körülményeket a Kopaszi-gát szomszédságában.

A BudaParton tapasztalható tartósan magas keresletet részben a közkedvelt dél-budai elhelyezkedésnek, a mindössze 3,5 kilométerre található belvárosnak, a vízpart nyugalmának és a szintén rekreációs lehetőséget kínáló, gondozott parkoknak tudhatjuk be. Az elmúlt években felerősödött a bérlők törekvése arra, hogy az új generációk által már-már elvárásként megfogalmazott munkahelyi körülményeket biztosítsa, ezzel magához vonzza és megtartsa a tehetségeket. Az irodák által körbevett lakóépületekben pedig otthonok várják őket akár vevőként, akár bérlőként – tette hozzá Csuhay Borbála, a már több mint 1,5 millió négyzetméter beépített területet, majdnem ötven sikeresen lezárt projektet és több ezer vételi- és bérbeadási tranzakciót jegyző Property Market értékesítési és vagyonkezelési igazgatója.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Reuse koncepció Breuer Marcel brutalista irodaházára

Reuse koncepció Breuer Marcel brutalista irodaházára

A Brooks + Scarpa a híres washingtoni épület jövőjén gondolkozik

Two in two

Two in two

Szálloda és irodaház majdnem egyben: BudaPart Downtown

A pillanat ereje

A pillanat ereje

Irodaépület Debrecen határában az OCTOGON magazin 185-ös (2023/5-ös) lapszámából

Hirdetés