Hirdetés

Gerasimova Kristina diplomaterve a KREA Design Iskola belsőépítész-enteriőrtervező szakán.

A diplomafeladat témája fenntartható élettér tervezése volt a Pap-szigeti kemping területén. Gerasimova Kristina Patika Természetgyógyászati Központjának koncepciója olyan rehabilitációs hely megalkotása volt, amely testi-lelki harmóniát közvetít minden érdeklődőnek. A munkát a hallgató leírásával közöljük.
 

 

A közösség kiválasztásánál kiemelten fontos szempont volt a környezet és az egészség problémáinak megvilágítása. A környezetszennyező gyógyszergyárakkal és felgyorsult világunkban a betegségekre adott gyors megoldásokkal szemben ezen a helyen a természetgyógyászat és a környezettudatosság kapta a főszerepet.

 


Közösségem alapját egészségügyi szakemberek alkotják, segítségükkel az egészséges életvitel alapjait ismerhetik meg és sajátíthatják el az ide látogató vendégek. A kizárólag magyar gyógyfüvek használatára és természetes gyógymódokra építő központ nem csupán az egészségre fókuszál, de fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve újrahasznosított anyagokból, időtálló berendezéssel épül fel.

 

 

A Patika szó a „gyógyszertár” jelentésén kívül az ősi magyar nyelvből eredően a „természeti környezetet” is jelenti, ami körülveszi az érkező vendéget ezen a helyen. A tér kialakítása során ügyeltem a környezetbarát anyagok használata, világos színeket alkalmazva igyekeztem harmonikus tereket alkotni, a slow lifestyle szellemében.

 

 

A közösséghez tartozás, még ha időszakos is, bizonyítottan segíti a gyógyulást. Ezért a mindenki által használt közösségi tereknél úgy alakítottam a berendezést, hogy az közösséggé kovácsolja a gyógyulni vágyó vendégeket. 

 

Konzulens tanárok:
Bihary Sarolta építész, belsőépítész
Tóth Tímea enteriőrstylist


 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Közösségi tér mászóknak a Pap-szigeten

Közösségi tér mászóknak a Pap-szigeten

Takács Hanga diplomamunkája a KREA Design Iskola belsőépítész-enteriőrtervező szakán.

Az önmagába térő ösvény

Az önmagába térő ösvény

Nagy Írisz diplomamunkája a KREA Design Iskola belsőépítész-enteriőrtervező szakán.

Gyógyító természet

Gyógyító természet

Kaptár kemping a Pap-szigeten - Dukai Babett diplomaterve a KREA Design Iskola belsőépítész-enteriőrtervező szakán.

Hirdetés