Hirdetés

Designlámpa guide, best of május a Be Light!-tól.

A tökéletes belső enteriőr kialakításához elengedhetetlen a megfelelő megvilágítás, mely nemcsak funkcióját tölti be, de túl is mutat azon, vagyis designelemként is alkalmazható. Mivel a Be Light! folyamatosan szemmel tartja az aktuális lámpatrendeket, ismét készített egy válogatást a hónap legjobbjaival. Íme a májusi lista!

Látványosan izzó fémgyűrűk

A FLOS Noctambule egy átlátszó, fúvott üveg modulokból készült, szinte már éterien tökéletes szobrászati remek. A lámpatest nappali fényben szinte láthatatlan, alakját csak sötétedés után vázolják fel a meleg, izzó fénygyűrűk, amelyek lenyűgöző légkört teremtenek minden környezetben. Nem csoda, hogy 2020-ban a Konstantin Grcic Noctambule kollekciójának formaterve nyerte a ELLE Deco International Design Awards első díját Világítás kategóriában.

Metálos csillogás

A Fontana Arte számára 1932-ben Gio Ponti által tervezett Bilia lámpakompozíció két elemi geometriai forma egyesüléséből született meg. Az új Bilia Mini kollekció az ikonikus design mellett kompaktabb mérettel, és a színek széles skálájával nyűgöz le: a kollekcióban a káprázatos króm- és szaténhatású bevonatoktól kezdve a divatos pasztellekig mindent megtalálsz.

Akusztika és világítás egyesítése

A Fabbian hatalmas cintányérra emlékeztető Acustica lámpái az eredeti funkciójuk mellett elnyelik a zavaró környezeti zajokat, ezzel magas szintű akusztikai kényelmet is biztosítanak. Dönthető pozíciójuk és könnyed megjelenésük pedig lehetővé teszi a lámpák dinamikus és kreatív elrendezését, melynek köszönhetően remek választás nyilvános terekhez, például éttermekbe és luxus irodákba, valamint nagyobb méretű lounge helységekhez. (Design by Gio Minelli & Marco Fossati.)

BE LIGHT! honlap  I  Facebook  I  Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Világító szappanbuborék és teátrális hatás

Világító szappanbuborék és teátrális hatás

Designlámpa guide, best of április.

Magyar tervezőt mutat be egy rangos olasz designlap

Magyar tervezőt mutat be egy rangos olasz designlap

A világítás költészete címmel ír alapos cikket Horváth Zsuzsanna Illan lámpájáról az Interni magazin.

Lámpatestek különleges anyagokból

Lámpatestek különleges anyagokból

Napjainkban egyre erősebb igény mutatkozik a nemcsak tartós, de valóban minőségi anyagokból készülő termékekre.

Hirdetés