Hirdetés

Felhívás képző- és iparművészek részére, a fődíj egymillió forint.

Az Allee Bevásárlóközpont művészeti pályázatot hirdet hallgatói státusszal rendelkező, vagy már végzett, diplomás képző- és iparművészek részére. A pályázat mottója: „Tedd kulturális élménnyé a vásárlást, vidd közelebb alkotásaidat a nagyközönséghez!” A pályázati anyag leadási határideje: 2020. november 30. 18.00 óra.

Pályázati felhívás:

Év végén Buda egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontja három új installációnak szeretne teret adni, amelyek együttesen kellemesebb, pihentetőbb élménnyé varázsolják az ott töltött időt és színesebbé teszik a vásárlást. 

A bejárati aula és a „Meet and Eat” nevű Food Court tereibe kerülő három darab négyzetes, függő elemre, úgynevezett Staccatóra olyan ismert, magyar festmények és képzőművészeti alkotások manipulált, vagy azokat megidéző, színes továbbgondolását várják, melyek kapcsolódnak magyar kulturális gyökereinkhez és olyan nosztalgikus, békés és örömteli hangulatot közvetítenek, mint a meghitt családi légkör vagy a közös étkezés harmóniája.

Fontos, hogy a három installációs elem képi világa egymással összhangban legyen és egységes arculatot alkosson. Elhelyezkedésükből adódóan az első két térelem az étkezést, az alsóbb szinten elhelyezkedő Staccato a vásárlás élményét helyezi középpontba.

A nagyméretű, alumínium lemezek hálójából összeállított, felfüggesztett szerkezetek külső és belső oldalain megjelenő, együttesen hat darab alkotásból álló izgalmas enteriőr nem csupán a vásárlók figyelmét, de az utcafronton közlekedők tekintetét is vonzani fogja. Összességében egy maradandó és meghatározó, üdítő élmény kerül a bevásárlóközpont légkörébe.

Pályázati anyag:

PDF formátumban összefűzött prezentáció, ami tartalmazza a művész rövid bemutatását, esetleg korábbi referenciáit; a beadott pályázati anyag koncepcióleírását; a Staccato felületekre kerülő képi anyagot és látványterveket (Maximális fájlméret: 10 MB)

További információ a Staccatók méreteivel és elhelyezkedésével kapcsolatban ezen a linken elérhet.

  • Staccato A: szélesség: 9,2 méter hosszúság: 6,2 méter magasság: 2,52 méter
  • Staccato B: szélesség: 6,15 méter hosszúság: 4,1 méter magasság: 3 méter
  • Staccato C: szélesség: 4,1 méter hosszúság: 4,1 méter magasság: 4,44 méter

A jelentkezők köre:

A pályázatra olyan releváns diplomával, vagy hallgatói státusszal rendelkező képző- és iparművészek jelentkezését várjuk, akik a pályázat lezárultát követően képesek az Allee-val való együttműködés során korlátlan hozzáférést biztosítani alkotásaik felhasználásához.

Díjazás:

A nyertes pályázó 1 000 000 Ft fődíjban részesül!

A beérkezett pályázatok elbírálását az Allee, a TT Design és a kulturális szféra szakembereiből álló négy fős szakmai zsűri végzi.

Határidő és jelentkezés:

A pályázat beküldési határideje 2020. november 30. 18:00 óra. A jelentkezéseket az alábbi űrlap kitöltésével várjuk. 

A felmerülő kérdéseket az info@hybridart.hu-n várják ALLEE MŰVÉSZETI PÁLYÁZAT tárgymegjelöléssel. További pályázati információkért, feltételekért és tudnivalókért keressétek a Hybridart Management oldalán található pályázati leírást ezen a linken.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Itt a legkeményebb pályázat egyetemistáknak és építészeknek

Itt a legkeményebb pályázat egyetemistáknak és építészeknek

A legszínvonalasabb beton megoldásokat jutalmazzák.

Milyen, amikor a gyerek rajzolja meg a szobáját, és bármit lehet?

Milyen, amikor a gyerek rajzolja meg a szobáját, és bármit lehet?

Rajzpályázatot indít gyerekeknek a MaxCity.

Hirdetés