Hirdetés

Pályázati felhívás kültéri bútorcsalád tervezésére

Nyílt, háromfordulós pályázat keretében keresi a Kaptár Ifjúsági Klub azokat az építész, belsőépítész, tájépítész és formatervező egyetemi hallgatókat, hallgatói csoportokat és 35 évnél fiatalabb pályakezdőket, akik szívesen vállalnák az őrmezei klub kültéri bútorcsoportjának megtervezését, aminek segítségével a klub terasza a helyi fiatalok népszerű találkozási pontjává válhat.

Az Újbuda Őrmező városrészében található Kaptár Ifjúsági Klub célkitűzése szerint olyan nyitott tér kíván lenni, ahol a helyben élő vagy tanuló kamaszok biztonságos körülmények között, vonzó környezetben találkozhatnak a barátaikkal, alakíthatnak ki új kapcsolatokat. Egy hely, ahol kötöttségek és kötelezettségek nélkül lehet lógni és ellenni, csócsózni vagy pingpongozni, de ahol mindig történik valami, zajlik egy foglalkozás, megy egy meccs, amelybe önkéntesen, a választás szabadságával élve lehet csatlakozni.

A pályázati feladat meghatározása

A pályázat keretében olyan többfunkciós, moduláris, a fiatalok igényeihez kreatívan adaptálható kültéri bútorcsoport terveit várjuk, melyek tükrözik elkötelezettségünket az inkluzivitás, a nyitottság, az egyéni és társadalmi felelősségvállalás értékei mellett.

Az ideális teraszbútort a fiatalok maguk is biztonságosan tudják mozgatni és összeállítani, szabadon alakíthatják a csoport aktuális létszámához, a választott tevékenységhez. Könnyen mozgatható, éjszaka zárt térben, a teraszról nyíló, azzal egy síkban található, kis alapterületű raktárhelyiségben tárolható.

Egyszerre akár 15–20 fő is tudja használni különböző elrendezésben (közösen vagy kisebb csoportokra bontva). Kényelmes ülőbútor, de vannak aktivitásra ösztönző elemei is (pl. amőbafal, alkotófal, óriástársas felületek).

A kültéri bútor fontos marketingeszköz is, a vizuális kommunikáció meghatározó eleme, ezért kulcsfontosságú, hogy az arculat többi komponensével, modern szellemiségével, színeivel összhangban tegye könnyen felismerhetővé és beazonosíthatóvá a helyet. Az arculati elemek és belső enteriőrről készült fotók a pályázati kiírás mellékleteként érhetőek el.

A készítendő tervvel kapcsolatos kritériumok

Fenntarthatóság, környezetbarát látásmód, alacsony környezeti hatású anyagok használata.
Ötletgazdag, játékos kiegészítő funkciók beépítése a bútorcsoportba.
Tartós kültéri használatnak megfelelő, mechanikai sérüléseknek ellenálló anyagok használata.
Gazdaságos kivitelezhetőség.
Mobilitás, könnyű és biztonságos installálhatóság.
15–20 fős befogadóképesség.
Arculathoz, környezethez való illeszkedés.

A pályázat további részletei, annak feltételei, határideje, eljárási szabályai a Kaptár felületén érhetők el.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Még soha ennyien nem pályáztak Brick Awardra

Még soha ennyien nem pályáztak Brick Awardra

A tizedszer kiírt díjra 53 országból közel 800 pályamunkát adtak be.

Kedves animáció készült a BIVAK Budapest Diákváros - Nagyvásártelep tervéhez

Kedves animáció készült a BIVAK Budapest Diákváros - Nagyvásártelep tervéhez

Az építészeti tervpályázaton első helyezést elért BIVAK rövid animációban mutatja be a Nagyvásártelep átalakulását 1932-től napjainkig.

A továbbépítés új rétege – az Egyheted Studio és a Zip Architects terve a Mathias Corvinus Collegium pályázatán

A továbbépítés új rétege – az Egyheted Studio és a Zip Architects terve a Mathias Corvinus Collegium pályázatán

Logikus rend, a program tisztelete és sokszínű használati minőség.

Hirdetés