Pályázati felhívás kültéri bútorcsalád tervezésére

Nyílt, háromfordulós pályázat keretében keresi a Kaptár Ifjúsági Klub azokat az építész, belsőépítész, tájépítész és formatervező egyetemi hallgatókat, hallgatói csoportokat és 35 évnél fiatalabb pályakezdőket, akik szívesen vállalnák az őrmezei klub kültéri bútorcsoportjának megtervezését, aminek segítségével a klub terasza a helyi fiatalok népszerű találkozási pontjává válhat.

Az Újbuda Őrmező városrészében található Kaptár Ifjúsági Klub célkitűzése szerint olyan nyitott tér kíván lenni, ahol a helyben élő vagy tanuló kamaszok biztonságos körülmények között, vonzó környezetben találkozhatnak a barátaikkal, alakíthatnak ki új kapcsolatokat. Egy hely, ahol kötöttségek és kötelezettségek nélkül lehet lógni és ellenni, csócsózni vagy pingpongozni, de ahol mindig történik valami, zajlik egy foglalkozás, megy egy meccs, amelybe önkéntesen, a választás szabadságával élve lehet csatlakozni.

A pályázati feladat meghatározása

A pályázat keretében olyan többfunkciós, moduláris, a fiatalok igényeihez kreatívan adaptálható kültéri bútorcsoport terveit várjuk, melyek tükrözik elkötelezettségünket az inkluzivitás, a nyitottság, az egyéni és társadalmi felelősségvállalás értékei mellett.

Az ideális teraszbútort a fiatalok maguk is biztonságosan tudják mozgatni és összeállítani, szabadon alakíthatják a csoport aktuális létszámához, a választott tevékenységhez. Könnyen mozgatható, éjszaka zárt térben, a teraszról nyíló, azzal egy síkban található, kis alapterületű raktárhelyiségben tárolható.

Egyszerre akár 15–20 fő is tudja használni különböző elrendezésben (közösen vagy kisebb csoportokra bontva). Kényelmes ülőbútor, de vannak aktivitásra ösztönző elemei is (pl. amőbafal, alkotófal, óriástársas felületek).

A kültéri bútor fontos marketingeszköz is, a vizuális kommunikáció meghatározó eleme, ezért kulcsfontosságú, hogy az arculat többi komponensével, modern szellemiségével, színeivel összhangban tegye könnyen felismerhetővé és beazonosíthatóvá a helyet. Az arculati elemek és belső enteriőrről készült fotók a pályázati kiírás mellékleteként érhetőek el.

A készítendő tervvel kapcsolatos kritériumok

Fenntarthatóság, környezetbarát látásmód, alacsony környezeti hatású anyagok használata.
Ötletgazdag, játékos kiegészítő funkciók beépítése a bútorcsoportba.
Tartós kültéri használatnak megfelelő, mechanikai sérüléseknek ellenálló anyagok használata.
Gazdaságos kivitelezhetőség.
Mobilitás, könnyű és biztonságos installálhatóság.
15–20 fős befogadóképesség.
Arculathoz, környezethez való illeszkedés.

A pályázat további részletei, annak feltételei, határideje, eljárási szabályai a Kaptár felületén érhetők el.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Rezidenciaprogram hat képzőművész számára

Rezidenciaprogram hat képzőművész számára

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával

Ikonikus és apró építészeti részletek megőrzése Tatán

Ikonikus és apró építészeti részletek megőrzése Tatán

Az FBIS architects és a Garten Studio győztes terve a Tata Szíve tervpályázatra.

Kiállítási lehetőség az őszi-téli időszakban

Kiállítási lehetőség az őszi-téli időszakban

Megnyílt a jelentkezés a Hybrid Art Management idei kiállításain való részvételre

Hirdetés