Hirdetés

Már NFT-ként is elérhető Vetlényi Alma, a hazai fenntartható divat élvonalbeli tervezőjének legújabb kollekciójának kiemelt darabjai egy magyar fejlesztésű kiterjesztett valóság mobilapplikációnak - ARe - köszönhetően.

 

Vetlényi Alma, a hazai fenntartható divat többszörösen díjazott élvonalbeli tervezője karrierje kezdete óta innovatív brandként van jelen a magyarországi és nemzetközi kreatív szcénában – Alma már 25 évesen felkerült a Forbes 30 legsikeresebb 30 év alatti vállalkozójának listájára. Márkája fejlesztése során, mely ALMA néven vált közismertté, mindig is olyan alapanyagokat és technológiákat használt az egyes kollekciók létrehozásához, amelyek segítik a zero waste szemléletmód és a fenntarthatóság értékeinek képviseletében.
 


A fenntarthatóság azonban nem az egyetlen kiemelendő értéke a márkának. Az elmúlt évek során ALMA szorosan együttműködött a hazai fejlesztésű kiterjesztett valóság applikáció, az ARe csapatával is. Az ARe fejlesztői már akkor elhozták a kiterjesztett valóság technológiáját Budapestre, amikor az AR, VR és NFT rövidítések még nem a legtrendibb szavakként röpködtek. Az ARe hetedik éve partnere a Design Hét Budapestnek, dolgozott a HFDA-val, de eljutott a TATE Modernig és a Cannes-i Reklámfesztiválig is kreatív együttműködései során.

A két hazai márka a pandémia alatt talált egymásra, amikor a a járvány és a szigorítások miatt jelentősen csorbultak a designerek lehetőségei, felértékelődött azonban a webshopok és a kiterjesztett valóság, illetve az NFT jelentősége. A partneri kapcsolat első lépéseként az ARe mobilapplikációjában életre keltek az Alma által tervezett darabok pontos, virtuális másai.


A tavaly bemutatott, 2022 tavasz–nyári, „Bespoke” termékvonalán elérhető kollekció azonban még ehhez képest is újdonság volt, hiszen a kollekció egy részét fizikai mintadarabok nélkül, kizárólag a kiterjesztett térben történő megtekintést és előrendelést követően gyártották méretre 1-2 hét alatt. Idén márciusban pedig, következő lépésként a divattervező belépett a Metaverzumba és a kizárólag az ARe applikációban elérhető ALMA „Bespoke” kollekciós szettek NFT-ként is elérhetőek.

Az NFT iránt érdeklődő jelenleg a kollekció darabjait 2D-s virtuális képekként birtokolhatja. Megéri megszerezni, hiszen a következő lépésben elérhetővé válnak majd a ruhák 3D verziói is, szintén NFT-ként. Végül, egy újabb lépcsőfokként, a kikiáltott összegekért cserébe a szetteket le is fogja gyártani a tervező. A lépcsőzetes fejlesztés lehetővé teszi, hogy azok akik most ismerkednek az NFT-k világával, kis lépésekben tudják azt felfedezni. Bónusz, hogy bár a blokkláncokat gyakran éri negatív kritika a magas ökológiai lábnyomuk miatt, a két csapat azonban erre is gondolt. Ezért Alma NFT kollekcióját a Polygonra, a ma ismert legkisebb CO2 kibocsátási adatokkal rendelkező, az Adidas és a Prada által is kedvelt és használt platformra költöztette.
 


Az NFT kollekció megtekinthető az ARe oldalain keresztül.
1. Töltsd le az ARe mobil applikáció és nézd meg a ruhákat
2. Ha szeretnéd NFT-ként is birtokolni, azt itt teheted meg


Forrás: sajtóanyag
 


Vetlényi Alma | Web | Facebook | Instagram
ARe app 
| Web | Facebook | Instagram

 

 

Még több fotó a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az IKEA bemutatta gamer bútorainak első szériáját

Az IKEA bemutatta gamer bútorainak első szériáját

Kiegészítőkkel együtt a sorozat harminc darabból áll, melyek egyelőre csak Kínában kaphatók.

Kozma’19 címmel online iparművészeti kiállítást tett közzé a MANK

Kozma’19 címmel online iparművészeti kiállítást tett közzé a MANK

A Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíj 1987 óta nyújt szakmai és anyagi támogatást a fiatal iparművészeknek.

A Fehér Ház új logója szembemegy a trendekkel

A Fehér Ház új logója szembemegy a trendekkel

Nem „laposították”, hanem inkább texturálták.

Hirdetés