Tavasz, textil, techno

Goldberger Design District Pop-up Negyed – Kortárs kultúrhétvége a legjobb anyagokból!

A Goldberger Design District április 29. és május 1-je között a kortárs kultúra látható, hallható tapintható elemeit hozza össze a nagymúltú óbudai Goldberger Textilgyár területén, Budapest egyik legizgalmasabb új helyszínén.

 

A Goldberger Design District Pop-up Negyed Budapesti Tavaszi Fesztivál keretei között megvalósuló programsorozatában kortárs textil kiállítástól, szitanyomó workshoptól a színházig, piactól, a mágikus kerten át, egészen a techno party-ig, minden elem megtalálható lesz, ami egy pezsgő tavaszi hétvégéhez kellhet. Rengeteg izgalmas és meglepő élmény várja azokat, akik „vevők a legjobb anyagokra”. 

A sokszínű és interaktív Concept Bazaar kiállítás a textilnek, mint az önkifejezés kortárs eszközének rétegeit fejti fel, ehhez olyan mai alkotókat hoz össze egy helyen, akik friss ötleteikkel, és a klasszikus formatervezés, valamint a képzőművészet fúziójával értelmezik újra a textiltervezés és a gyártás hagyományos folyamatát. 
 


Az óbudai bázisú város- és kultúrközösség-formálók – a Super Channel design ügynökség, az ARE App csapata, valamint Kovács Adél designer, trendkutató és design tanácsadó kurátori közreműködésével – az Óbudai Múzeum - Goldberger Textilipari Gyűjteményének előterében alakítja ki az interaktív pop-up kiállítást, ahol a látogatók – a komplex élmény jegyében – tapintás útján is megismerkedhetnek a bemutatott anyagokkal. A kiállításon a legnevesebb hazai művészeti egyetemek is képviseltetik magukat innovatív projektjeikkel. A Concept Bazaar installációs partnere a FabLab Budapest, a MOARRR és a Museum Complex

A témához kapcsolódva textilnyomó workshopon is részt vehetnek azok, akik szívesen kipróbálnák a szitanyomást. Ehhez az Empire Merch, a zeneipar szereplői számára menő merchandise-elemeket gyártó műhely adja a felszerelést. 

A három nap során TÁP Színházas előadást is láthatnak az érdeklődők, valamint a piacozni vágyóknak is a pop-up negyedben lesz a helyük: az első Goldberger Piacon designer holmik, vintage vásár, finom falatok és mágikus kert, azaz növényvásár is várja őket. Látványosságból tehát szabadtéren se lesz hiány – ezt a vonalat erősíti a textil- és fényinstalláció is, a több mint 200 éves óbudai gyárkomplexum épületei ugyanis fénybe öltöznek a hétvégén.
 


A Goldberger Gyár indusztriál közege és Concept Bazaar textil-témája mellé a techno is adta magát a programba. A buli pénteki elektronikus „részlegvezetője” az eklektikus szettjeiről ismert Infragandhi és a „Velejéig underground” Bernáthy Zsiga lesz, szombaton pedig a Telekom Electronic Beats Szelektor pályázatának résztvevői mutathatják be legfrissebb trekkjeiket a Goldberger gyárban működő Supersonic Technikum ikonikus helyszínén, mely a hazai techno ’90-es évekbeli bölcsője volt.

A Goldberger Design Disitrict Pop-Up Negyedében tehát szó szerint is csak a legjobb anyagokkal lehet majd találkozni, így komoly esély van rá, hogy április utolsó három napja a tavasz egyik legizgalmasabb hétvégéje lesz.


További információk az esemény Facebook-oldalán.

 

 

Goldberger Design District | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tavasz, textil, techno

Tavasz, textil, techno

Goldberger Design District Pop-up Negyed – Kortárs kultúrhétvége a legjobb anyagokból!

Virágos tanösvény - díjazták a Hegyhát úti park ötletterveit

Virágos tanösvény - díjazták a Hegyhát úti park ötletterveit

A MOME Építészeti Intézetének mesterszakos hallgatói adták az ötleteket. 

Hirdetés