Íme, egy megoldás az egy légterű irodák legnagyobb problémájára.

Az egylégterű irodák megoldatlan akusztikai problémája, hogy a telefonhívások és megbeszélések bizony hanggal járnak. Egyebek mellett erre keresett megoldást a Studio Aisslinger, amikor a LOQI berlini irodáját megalkotta. Élénk színeivel az új iroda berendezése elve szembemegy a sematikus szürke irodabelsőkkel, legnagyobb újítása mégis az, ahogy az akusztikai problémákra válaszol. 

A Studio Aisslinger „holisztikus élményként” definiálta a munkakörnyezetet, amikor megálmodta a színes, vidám, artisztikus designjairól ismert berlini táskamárka, az LOQI új ezer négyzetméteres irodáját. Werner Aisslinger és Tina Bunyaprasit tervezők szerint az iroda munkaállomások, közösségi terek, és kapszulák rugalmas kombinációja, amely kellő nyitottságot, rugalmasságot biztosít az alkalmazottak számára.

Figyelembe véve a járvány munkaterületre gyakorolt hatását, a közeljövőben megalkotott új irodák kevésbé fogják hangsúlyozni a közös munkaterületek fontosságát – vélik a tervezők. „Ettől függetlenül szüksége van az interakcióra, az ötletgenerálásra és együttműködésre kialakított terekre." Az LOQI iroda zónáit a különböző erőteljes színekkel és anyagokkal szeparálták. Az ötletelésekre kialakított kerek asztalokat akusztikai függönyökkel választották le, átlátszó, összecsukható monitorokat szereztek be, és a térben

kialakítottak egy elszeparált játékos telefonfülkét is, ahova bárki elvonulhat, és a kollégák rosszalló tekintete nélkül elintézheti telefonhívásait vagy ellenkezőleg, ha az ember épp egy csöndes kapszula magányára vágyik.  
 

Az LOQI irodában lévő telefonfülke erőssége – a funkcionalitáson túl – az egyedi design. Ugyanakkor lényegében ugyanerre a célra itthon is kapható design telefonfülke a DoWork kínálatában: a SpaceS egyebek mellett néhány octogonos cikk megszületésében is segített, de fontosabb, hogy a gyártó MuteDesign nemrég előrukkolt egy frissített verzióval. 

A SpaceS immár rendelhető whiteboardnak használható külső falakkal is, azaz rajzolni, jegyzetelni is lehet rá, továbbá kérhető görgőkkel, így sokkal könnyebben mozgatható az irodán belül, ami nem hátrány, tekintve a termék többszáz kilós súlyát.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Designos telefonfülkék az irodában

Designos telefonfülkék az irodában

Íme, egy megoldás az egy légterű irodák legnagyobb problémájára.

Franciaudvaros bérházak Budapesten – Keleti Károly utca 33.

Franciaudvaros bérházak Budapesten – Keleti Károly utca 33.

Íme egy újabb, Mártonffy Melinda által ajánlott lenyűgöző budapesti cour d’honneurös bérház.

Hirdetés