Több száz látogatója volt a múlt héten Sepsiszentgyörgyön megszervezett Design Hétnek. 

Több száz látogatója volt a múlt héten Sepsiszentgyörgyön megszervezett Design Hétnek. Az egy hét alatt nyolc kiállítást nyitottunk meg, három workshopot, két nyilvános szakmai beszélgetést és egy egészestés divatbemutatót tartottunk, de a már hagyományosnak számító kétnapos design vásárt is megszerveztük.A kiállítások közül nagy érdeklődés övezte a hétfőn este a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben megnyitott 2012 – 2015 legszebb könyvei című könyvgrafika-kiállítást, illetve a kedd este az  Erdélyi Művészeti Központban megnyílt három kiállítást: Ianis Vasilatos sepsiszentgyörgyi származású designer egyéni kiállítását, a Partiumi Keresztény Egyetem diákjainak Photo Ludens című plakátkiállítását, illetve a Transylvánia Tranzit elnevezésű, erdélyi desginereket felvonultató kiállítást.

 A könyvkötő-műhely és a 3D-workshop szintén látogatott volt, de a szakmai beszélgetések, illetve a vásár is jelentős számú közönséget vonzott be. Legnagyobb sikere a csütörtök este megszervezett divatmbemutatónak volt, amelyre már-már  a szervezőknek is problémát okozó túljelentkezés volt tapasztalható. Az Andrei Mureşanu Színház zsúfolásig megtelt nagytermében olyan helyi, vagy a környékről származó designerek és divattervezők munkái voltak megtekinthetők, mint: a KreaKids, Jánosi Ágnes, Miklós Kata, Oláh Gyárfás, Simó Júlia, Zsigmond Adél, Rekko, Mariko és Delikates. Grubisics Csaga, a bemutató főszervezője sikeresenek nevezte az eseményt. Előrelépésnek értékelte  a tavalyhoz képest, hogy több kollekciót tudtak elhozni, hogy nagy nevű divattervezőket is meg tudtak hívni, illetve hogy ezúttal a női mellett férfikollekciók bemutatására is sor került.

Az egyhetes rendezvénysorozatot méltatva Damokos Csaba, a Design Hét házigazdája elmondta, úgy érzi, a tavalyhoz képest sokmindenben fejlődtek, főleg  a kiállítások és a divatbemutató  színvonalát tekintve.  Úgy látja, van igény a folytatásra, mind a rendezvényekbe bekapcsolódó designerek, mind a közönség részéről. 

A Design Hét Sepsiszentgyörgy hivatalos szervezője az Országos Képzőművészeti Szövetség Sepsiszentgyörgyi Fiókja (UAP), a Focus Rectus Egyesület és a Csagasa Visual Communication volt. Partnerei: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa, a Balassi Intézet és a ProWood Faipari Klaszter voltak. Társszervezői: a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér, az Erdélyi Művészeti Központ, a Lábasház, a Tein Teahouse és az Andrei Mureşanu Színház. Támogatói: EuroGSM, MultiNr, SUGÁS Áruház, Kobak Design, Best Western Hotel Park, Grizly & Co, Estico Srl. Médiapartnerei: a Transindex, a Háromszék, a Székely Hírmondó, az Observatorul de Covasna, a SepsiRádió, az Erdély TV, a Nőileg magazin, és az Intarzia & Castor. Ezúton is köszönjük mindannyiuknak a közreműködést és a támogatást!

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új sportág és design díj egy gyerekkori élményből

Új sportág és design díj egy gyerekkori élményből

Néhány éve még spaniferrel körbetekert faasztallal kísérleteztek, ma már nemzetközi sportág lett a Teqball.

Fület tervezni a legnagyobb kihívás

Fület tervezni a legnagyobb kihívás

Mármint ha a Hollóházinak kell porcelán étkészletet tervezni, márpedig Sütő Erika és Golovics Ferenc pontosan ezt tette.

Gépeléssel kialakított tapétát alkotott egy testvérpár

Gépeléssel kialakított tapétát alkotott egy testvérpár

Valicsek Éva és Ildikó az NLXL számára tervezett Geometrikus tapétát, amely a Milánói Design Héten debütált, és már világszerte elérhető.

Hirdetés