A 878® márka a világ első, magyar tervezésű, gyártású és fejlesztésű intelligens vitorlásruhája, ami alig egy hónapja mutatkozott be.

Alig több mint egy hónapja mutatkozott be a 878® márka a világ első, magyar tervezésű, gyártású és fejlesztésű intelligens vitorlásruhájával, máris besöpörte a Red Dot Termékdizájn 2021 díjat, az egyik legnívósabb nemzetközi dizájn- és formatervezési elismerést. A rangos díjjal a termék kiváló minőségét, az innovációt, az egyedülálló megjelenését és funkcionalitását méltányolták. A vitorlásruhák vezető tervezője, egyben a vállalat partnertulajdonosa Majer Lilla, a tervező csapatot pedig Nagy Marcell, Mákl Roland és Tóbiás Richárd erősíti.

A 878® prémium vitorlásruházatban a technológia, a digitális megoldások és az anyaginnováció találkozik az egyedi dizájnnal, melyek összességében a hobbi-és versenysportolók teljesítményének növeléséhez járulnak hozzá. A Red Dot díj elnyerésével az okos vitorlásruha bizonyította, hogy a nemzetközi piacon nemcsak megállja a helyét, hanem ki is tűnik a mezőnyből. 

A 878 vitorlásruháinak további egyedisége, hogy egy Nobel-díjas anyagból, grafénból készülnek, a vállalat saját, székesfehérvári gyárában, melyek amellett, hogy sokkal könnyebbek egy áltagos vitorlásruhánál, tökéletesen vízállóak, a 3D-s testszkennelésnek köszönhetően pedig teljes mértékeben testreszabhatóak. A termék-és anyaginnovációnak, valamint az intelligens, ruhába épített digitális megoldásoknak köszönhetően a vitorlásruhák még jelentősebben hozzájárulnak a sport maximális élvezhetőségéhez és a teljesítmény fokozásához.

A több mint 65 éves múltú pályázatra a világ számos országából érkeztek nevezések, melyből egy ötven tagú szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A nyertes pályázatok - így a 878® vitorlásruhája is - amellett, hogy bekerülnek a Red Dot Design 2021/2022-es évkönyvébe, a németországi Essenben található Red Dot Design Museumban is bemutatkozhatnak a Design on the Stage kiállításon.

„Nagyon örülök ennek a megtisztelő elismerésnek, különösképp, hogy termékünkkel még csak alig pár hete léptünk a piacra. A most megkapott díjra remek visszajelzésként is tekintünk, miszerint termékeink amellett, hogy hiánypótlóak, valódi dizájn- és termékfejlesztési értékeket is képviselnek a globális piacon” – mondta el Papp István, a 878 alapító ügyvezető igazgatója.

A vállalat további erénye, hogy kiemelten törekednek a fenntarthatóságra. A ruhák elkészítéséhez kizárólag vegyszermentes és környezetbarát anyagokat használnak fel és fejlesztenek, valamint minimalizálják a vízhasználatot, emellett a nyereség egy részét a víz és az óceán tisztítására irányuló kezdeményezésekre fordítják a későbbiekben. Teljesen digitalizált és számítógéppel vezérelt gyártási kapacitásainak köszönhetően hulladékmentes vállalatként működnek, a termékeket pedig környezetkímélő módon juttatják el a vásárlókhoz.
 

(Forrás: közlemény)
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nobel-díjas csodaanyagból született a Red Dot-díjas magyar vitorlásruha

Nobel-díjas csodaanyagból született a Red Dot-díjas magyar vitorlásruha

A 878® márka a világ első, magyar tervezésű, gyártású és fejlesztésű intelligens vitorlásruhája, ami alig egy hónapja mutatkozott be.

A Red Dot Best of the Best díját kapta Horváth Zsuzsanna Illan lámpája

A Red Dot Best of the Best díját kapta Horváth Zsuzsanna Illan lámpája

Szintén Red Dot Termékdizájn 2021 díjas a NaBi Solo szenzor, a 878Co grafénból készült, okos vitorlásruhája és a Terrán napelemes tetőcserepe.

75 év – 75 szék

75 év – 75 szék

Vásárhelyi János bútortervező életmű-kiállítása online látható.

Hirdetés