Szintén Red Dot Termékdizájn 2021 díjas a NaBi Solo szenzor, a 878Co grafénból készült, okos vitorlásruhája és a Terrán napelemes tetőcserepe.

A Red Dot Best of the Best termékdesign díjával ismerték el a Dániában elő Horváth Zsuzsanna Illan nevű lámpáját, ami a Luceplan gyártásában készül. Szintén piros pontot kapott a NaBi Solo szenzor, a 878Co grafénból készült, okos vitorlásruhája, és a Terrán napelemes tetőcserepe.

Horváth Zsuzsanna Illan lámpája egy igazán egyedi, karakteres formájú, meleg fényű lámpa, ami lézervágott nyírfa lapokból készült. Az egyszerű, koncentrikus forma szoborszerű háromdimenziós hatása a levegő finom mozgatása révén válik egyedivé. Horváth Zsuzsanna az Illan legkiemelkedőbb tulajdonságának megnyugtató mozgását tartja. A tervező szerint ez felkelti a figyelmet és leköti szemlélőjét egy pillanatra a mindennapi élet sűrűjében, jelezve, hogy nem árt néha megállni és élvezni a pillanatot, mielőtt elillan. A lámpa tavaly a frankfurti Light + Building Design Plus Best of díját is megnyerte, most pedig a designvilág egyik legrangosabb elismerésével gazdagodott.

Horváth Zsuzsannával egy éve készítettünk átfogó interjút az Illan lámpáról és designról.

Red Dot díjjal ismerték el a magyar 878Co grafénból készült, profi vitorlázók bevonásával fejlesztett újgenerációs, fenntartható vitorlás okosruházatát, amelynek digitális kijelzője képes csatlakozni a hajó navigációs rendszeréhez. A védőöltözet újszerűsége abban áll, hogy az ultrakönnyű, rugalmas, vékony, vízálló vitorlásöltözethez az acélnál is erősebb grafént használnak, ami elektromos vezetőképessége révén alkalmas az okosruházatokba beépített elektronikus készülékek befogadására és működtetésére, emellett hőálló és nagy kopásállóságú. A 878Co vitorlásruhák gyártása 2020 októberében indult Székesfehérváron, gyártója a Thriveo Central Europe Kft., a márka hivatalos nagykövete pedig Berecz Zsombor, világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó lett.

Szintén piros pontot kapott a General Mechatronics Kft. NaBi Solo szenzora, ami a cég leírása szerint egy 5G NB-IoT hálózatot alkalmazó okos szenzor és nyomkövető. Periodikusan rögzít lokációt, hőmérsékletet, és mozgás információkat, mely adatok az NB-IoT hálózaton jutnak el a General Track szerverre. Konfigurálható, hogy mely szenzorok mikor rögzítsenek adatokat, mikor kommunikáljon szerverrel, és szenzor értékekhez kötött riasztások is beállíthatóak. A konfigurációk csoportosan sok Na- Bi-ra s letölthetőek a General Track online rendszerén keresztül. A rögzített adatok elérhetőek webes felületen, mobil applikáción és REST API-n is.

A Terrán Generon napelemes tetőcserepe, ami gyakorlatilag két éve folyamatosan sikert sikerre halmoz, ugyancsak megkapta a piros pontját. A termék sikerének titka, hogy amellett, hogy hatékonyságban és teljesítményben is állja a harcot a klasszikus szolárpanelekkel, megjelenése rendkívül stílusos, kifinomult. Az áttörő újítás lényege, hogy a napcellákat speciális módon integrálják az egyes tetőcserepekre, így azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos cserepekével.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mutató nélkül is mutatós falióra

Mutató nélkül is mutatós falióra

Op-art ihletésű, lézervágással készült faliórát tervezett Horváth Zsuzsanna.

Magyar tervezőt mutat be egy rangos olasz designlap

Magyar tervezőt mutat be egy rangos olasz designlap

A világítás költészete címmel ír alapos cikket Horváth Zsuzsanna Illan lámpájáról az Interni magazin.

A Red Dot Best of the Best díját kapta Horváth Zsuzsanna Illan lámpája

A Red Dot Best of the Best díját kapta Horváth Zsuzsanna Illan lámpája

Szintén Red Dot Termékdizájn 2021 díjas a NaBi Solo szenzor, a 878Co grafénból készült, okos vitorlásruhája és a Terrán napelemes tetőcserepe.

Hirdetés