Plydesign 3D-ben

A Plydesign teljes kollekciója elérhető a pCon adatbázisában. Molnár Zsuzsanna korábbi írását a digitális világ és az építészet, illetve a design kapcsolatát vizsgáló szeptemberi tematikánk kapcsán osztjuk meg újra.

„A fenntarthatósági törekvést sosem gondoljuk befejezettnek, inkább egy folyamatként tekintünk rá, mely során igyekszünk közvetlen és tágabb környezetünk számára is kedvező és kiegyensúlyozott döntéseket hozni a nem-ártás elve alapján” – vallja Babits Tamás, a Plydesign magyar designmárka alapítója és ügyvezető igazgatója, valamint Kerékgyártó András vezető tervező. Ezt a szemléletet követve született meg a döntés, hogy a cég elérhetővé teszi kollekcióját a pCon 3D belsőépítészeti szoftvert adatbázisában.

 

Plydesign abból a vágyból született 2014-ben, hogy kiváló bútordarabokat hozzon létre, amelyekkel hozzájárulhat az emberek jólétéhez. A cég az elmúlt közel nyolc év alatt kétfős startupból egy designszemléletet képviselő csapattá duzzadt, mely agilis projektmenedzsmentet követő működést alakított ki. A koronavírus-járvány azonban a magyar designmárkát se kímélte, hiszen a pandémia alapjaiban rengette meg a globális ellátóláncok zavartalan működését, a nemzetközi értékesítés bevett módszertanát, melynek hatása a design- és bútoriparra is begyűrűzött. A kereskedelmi és értékesítési eszközöket gyökeresen meg kellett változtatni, át kellett gondolni. 
 


A Plydesign igyekezett azonnal választ adni a megváltozott helyzetre, így a digitális transzformáció útjára lépett. A belső működést, a vállalatirányítást támogató digitális technológiák használatának bővítése mellett értékesítést ösztönző megoldások bevezetését készítette elő, melynek eredményei 2022-ban válnak publikussá.

Ennek a folyamatnak része, hogy a márka teljes kollekciója elérhetővé vált a pCon adatbázisában.

„Első magyar gyártóként csatlakoztunk a pCon közösségéhez, hiszen eddig csak hazai viszonteladók, belsőépítészek használják aktívan a szoftvert. A pCon szolgáltatásait németországi és nyugat-európai építészek és tervezők használják, ezért mindenképp fontos kulcsot jelent számunkra a nemzetközi piacra nyíló ajtóhoz” – mondja Babits.


A Plydesign számára a pCon tökéletes kommunikációs eszköz, mellyel a már kialakult partneri hálózatát, illetve potenciális forgalmazókat, építészeket és belsőépítészeket is meg tudja szólítani.

pCon 3D belsőépítészeti szoftvert 1995-ben alapította az EasternGraphics úttörő szoftvercég Németországban. Már több, mint 450 vállalat élvezi a grafikus konfigurációs rendszerek és az innovatív 3D tervezőszoftverek között kiemelkedő, ágazatspecifikus szakértelem előnyeit. A pCon termékcsalád határozza meg a grafikai termékkonfiguráció, a tértervezés és az építészeti szolgáltatások globális trendjét. Az irodabútoripar nagy hangsúlyt fektet a termékszabványok és termékadatok feldolgozására – erre a piaci igényre ad megoldás a pCon, mely már több, mint 15 éve mutat normatív példát az irodabútoriparban. 

A szoftvercsalád lehetővé teszi, hogy fotórealisztikus, kiváló minőségű 3D rendereken, kiterjesztett valóságon, animációkon és különböző perspektívájú interaktív képeken keresztül tudják lefordítani a tervezők elképzeléseiket, projektjeiket. Minden szükséges információ megtalálható egy helyen; még az egyes termékek árai is egy kattintással elérhetők, így lerövidül az ajánlatkérési folyamat. 
 A Plydesign és a pCon együttműködése jól indult, hiszen ahogy Kerékgyártó mondja,

„a magyarországi viszonteladó és közületi projekteket bonyolító partnerek számára nagy megkönnyebbülést jelentett a hír, hogy a Plydesign termékei megjelentek a pCon adatbázisában”.

A Plydesign és a pCon együttműködése egy igazán 21. századi megoldás, amely a lehető legszélesebben elégíti ki a komplex igényeket gyártói és belsőépítész oldalról is.
 


A csapat folyamatosan fejlődik és halad előre a termékfejlesztés terén is. „Az idén tavasszal megrendezett OTTHONDesign kiállításon mutattuk be az András által tervezett STARSHIP pihenőszékcsalád prototípusait” – mondja Babits. És hogy milyen maga a bútor, azt Kerékgyártó fejti ki.

„A szék a FLOTTA kollekció egyik befejező darabja, amely egy új műfajt és egy egészen új kihívást jelentett a márka számára. A két elemből álló palást konstrukciója közeli rokonságot mutat a FRIGATE és a FLAGSHIP székekkel, és lehetőséget ad többféle szín- és anyagkombinációra. A pihenőszék két változatban készül: fejtámlával és anélkül, hogy többféle komfortigényt is ki tudjon elégíteni”. Hamarosan ez a termék is elérhető lesz a pCon adatbázisában.


Plydesign | Web | Facebook | Instagram

 

A cikk eredetileg 2022. április 28-án jelent meg, „Első magyar gyártóként csatlakoztunk a pCon közösségéhez” címmel.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ergonomikus szék 3D-s hajlításokkal

Ergonomikus szék 3D-s hajlításokkal

A PlyDesign kollekció legújabb darabja, a Frigate székcsalád strapabíró, tartja a derekat, és nem nyomja a lapockát.

Kézzelfogható Superluminal

Kézzelfogható Superluminal

Új katalógust jelentetett meg a Light Art Museum a jelenleg is látogatható Superluminal című kiállításához kapcsolódóan

Hirdetés