Hirdetés

Sümegh Anna Reframe című diplomamunkája a MOME Ékszertervezés és fémművesség MA szakán.

Sümegh Anna a MOME Ékszertervezés és fémművesség MA szakán készült mestermunkájában gyermekkori traumák feldolgozását segítő ékszereket tervezett, Reframe címmel. A munkát a diplomázó leírásával közöljük.

 

Diplomamunkám egy ékszersorozat, amely segítséget nyújthat traumáink feldolgozásában. A darabok alapanyagai különböző méretű aranykarikák és kézzel írt levelek. Ezekben az általam felkért tíz személy mesélt el részletesen néhány nyomasztó gyermekkori emléket, amellyel foglalkozni kívánt.
 


A történetek tulajdonosai megkapják a tárgyakat, viselés során a papír elemek rongálódnak, az aranykarikák pedig, amik addig rejtve voltak, fokozatosan felszínre kerülnek, és maradandó ékszerekként funkcionálnak tovább. 

Ezzel párhuzamosan a fájdalmas történetek is átkereteződhetnek, és a jövőben belső értékként, erőforrásként működhetnek.


A kopás, a törés, a szakadás és az átázás folyamata mind szerephez jut a medálok, a gyűrű és a brossok viselésénél, a feldolgozás és az elmúlás különböző módjait, fázisait szimbolizálva.
 

Témavezető: Tóth Zoltán
Konzulens: Vági Flóra
Fotók: Balogh Attila
Modellek: Horváth Eszter, Sógor Sarolt

 

Sümegh Anna | Instagram
MOME
 | Web | Facebook | Instagram 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Plakátok, tárgyak, terek

Plakátok, tárgyak, terek

Kihagyhatatlan Art Deco kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában.

Elindult a Várépítő pályázat 2022

Elindult a Várépítő pályázat 2022

Építőanyag pályázat felújításra szoruló gyermekintézmények és műemlékek számára.

Műemlék vasbetonból

Műemlék vasbetonból

A balatonföldvári kikötőben felújított yacht club Magyarország első, nem ipari célú, vasbetonszerkezettel készült épülete volt.

Hirdetés