Hirdetés

Cél a modern magyar bútoripar, illetve a divat- és designipar hazai szereplőinek szakmai támogatása.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) határozatlan idejű együttműködési megállapodást kötött a Magyar Bútor és Faipari Szövetséggel, amelynek elsődleges célja a modern magyar bútoripar, illetve a divat- és designipar hazai szereplőinek szakmai támogatása. Az együttműködést december közepén írta alá a Szövetség elnöke, Wilheim Gábor és az MDDÜ vezetője, Bata-Jakab Zsófia.

A Magyar Divat & Design Ügynökség és a Magyar Bútor és Faipari Szövetség megállapodásának célja, hogy megerősítse és stabilizálja a magyar divat- és designipart, a bútor- és faiparral való szakmai kapcsolat szorosabbá fűzésével.

Az együttműködés nagyban hozzájárul majd a magyar divat- és designipari szereplők és vállalkozások nemzetközi piacra lépésének előkészítésében, illetve annak végrehajtásában és támogatásában is. 

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség legfőbb célja, hogy elősegítse és támogassa az összefogást a modern magyar bútoriparért, továbbá szeretné hosszútávú és sokrétű, izgalmas projektekkel felfrissíteni a nagy múlttal rendelkező magyar faipart, amelyből kifolyólag szorosabbá kívánja fűzni a design és az ipar közötti együttműködést. 

A Magyar Divat & Design Ügynökség integratív és koordinatív szakmai szervezetként az iparág fejlesztését támogatja, elsődleges célja pedig, hogy elősegítse a magyar divat- és designipar fellendülését, így a Magyar Bútor és Faipari Szövetséggel kötött megállapodása nagyban elősegíti majd az iparági szereplők közti párbeszédek kialakítását, illetve a magyar formatervezői szcéna részletesebb feltérképezését.

A magyar divat- és designiparhoz kapcsolódó háttéripari tevékenység megszervezése, fejlesztésének és stratégiai építkezésének támogatása is az együttműködés célját képezi, valamint akár közös továbbképzési programok, kiállítások és egyéb rendezvények létrejöttét is támogatják.

Az együttműködésnek köszönhetően a magyar divat- és designiparhoz kapcsolódó tudásbázis és intézményrendszer építése és fejlesztése is várható, továbbá erős hangsúlyt fektetnek majd a felső- és a középfokú oktatási kapcsolatok erősítésére, képzések elindítására, a kapcsolattartásra és együttműködésre az oktató intézményekkel. 

Mindezek mellett pedig megfelelő publicitást szeretnének biztosítani a divat- és designipar már befutott szereplőinek és pályakezdőknek egyaránt, amelyből kifolyólag további reputációnövekedésre lehet majd számítani. Ennek a közvetett célja pedig nem más, mint a hazai export bővítése, a divat- és designipari sikerek eléréséhez történő hozzájárulás, valamint a magyar formatervezők kimagasló kreativitásáról alkotott kép erősítése ország- és Európa szerte.

„Az MDDÜ nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi és hazai szakmai szervezetekkel való együttműködésre, ennek fényében kötöttük meg a mostani megállapodást is a Magyar Bútor és Faipari Szövetséggel. A közös munka által reményeink szerint még sikeresebbek lehetünk az iparági szereplőkkel való kapcsolattartásban, hiszen a szövetség több ezer hazai kis- közép és nagy méretű vállalkozást egybefogóan képvisel. Előbbi mellett a szövetség javaslataira és meglátásaira is számítunk az iparági stratégia fejlesztésével kapcsolatban” – mondta Bata-Jakab Zsófia, az ügynökség vezetője, illetve hozzátette, hogy ehhez hasonló együttműködések létrejöttére számítanak a jövőben is. 

„A Bútorszövetség 2019-ben hiánypótló kutatásba fogott, melynek célja az ágazati stratégia, a kitörési pontok meghatározása volt. Egyértelmű az adatok és kutatások alapján, hogy csakis a design tartalom és nagyobb hozzáadott érték jelentheti a jövőt a magyar bútor és faipar számára. A design szemlélet, az oktatás és képzés, a 21. századi technológiák használata és a generációváltás jelenti a szakma számára a legnagyobb kihívásokat. Fontos az együttműködés és a közös gondolkodás mindenkivel, aki hozzásegítheti a faipart a nemzetközi élvonalhoz való csatlakozást. Stratégiát nem lehet egyedül írni és megvalósítani” – emelte ki Wilheim Gábor, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnöke. 
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Online üzleti közösséget épít az MDDÜ

Online üzleti közösséget épít az MDDÜ

Elindult az ügynökség gyártásfejlesztést célzó platformja.

Nemzetközi összefogást kezdeményezett az MDDÜ

Nemzetközi összefogást kezdeményezett az MDDÜ

A Magyar Divat & Design Ügynökség vezetésével hazánk iránymutató szerepet tölt be a régió válságkezelő folyamataiban.

A trenddiktáló márkák kitüntetett helyén szerepeltek a magyar tervezők a Maison&Objeten

A trenddiktáló márkák kitüntetett helyén szerepeltek a magyar tervezők a Maison&Objeten

11 hazai márka vett részt a párizsi rendezvényen, és mutatkozott be a Today Signature hallban.

Hirdetés