A harmadik kiadást április 23-tól május 30-ig rendezik, LEVEGŐT! címmel.

Többféle szerepkörre is önkénteseket keres az OFF-Biennále Budapest csapata. Az OFF-Biennále nemzetközi kortárs művészeti esemény, Magyarország legnagyobb civil, (állam)független művészeti kezdeményezése.

Az OFF-Biennále alulról szerveződve, művészeti, társadalmi és tudományos együttműködésekre alapozva, hálózatosan működik. Új műveket, kiállításokat, kiadványokat, eseményeket és oktatási programokat hoz létre; támogatja a magyar művészek munkáját és közelebb hozza a nemzetközi művészeti életet.

Nem a megszokott művészeti helyszíneken található: magánlakásokban, üres üzlethelyiségekben, ipari épületekben, köztereken rendezkedik be, a város felfedezésére hívja a közönséget.

Célja, hogy a képzőművészet eszközeivel részt vegyen a közügyekről való társadalmi párbeszédben és erősítse a demokrácia kultúráját. Az első OFF-Biennále 2015-ben, a második 2017-ben valósult meg, a harmadik kiadásra - a pandémia miatti halasztás okán - 2021 április 23. és május 30. között kerül sor, címe: LEVEGŐT!

Kilégzés! Belégzés! – A légzés egy alapvető élettani folyamat, amelynek során a szervezet energiát nyer az élet fenntartásához. Automatikus, azaz akaratunktól függetlenül működik, de szándékosan is irányítható. A „friss levegő” a szabadság jelképe is: átvitt értelemben utalhat egy helyre vagy helyzetre, amelyben szabadon lehet lélegezni. Az OFF-Biennále Budapest 2020 a fenntarthatóság globális kérdéseit vizsgálja regionális kontextusban. A cím József Attila Levegőt! című versének 21. századi olvasata, melyben a fenyegető klímaválság és az egyre szűkülő alapvető szabadságjogok témája egyaránt megjelenik.

Az OFF harmadik kiadásán bemutatott projektek azonban nem csupán rámutatnak ezekre a problémákra: hol utópisztikus, hol játékos, hol nagyon is kézzelfogható javaslatokkal élnek. A cím – LEVEGŐT! – tehát nem kétségbeesett segélykérés, és nem is csak követelés, hanem felszólítás mindenki, mindannyiunk számára. Ahogy a tiszta levegőért és a környezet megóvásáért, úgy szabadságunk védelméért is tennünk kell: nagy levegőt véve munkához látni, és megőrizni-megteremteni azokat a helyzeteket és helyeket, ahol szabadon lehet lélegezni.

Munkánk évek óta számos önkéntes bevonásával zajlik. Olyanokat keresünk, akiket érdekel a kortárs művészet, motivál a csapatban végzett, de önállóságot igénylő, felelős munka. Az önkéntesek az adott területen jártas, profi stábbal dolgoznak együtt, így lehetőség van arra, hogy egymástól tanuljunk.

Mikor?
2021 januárjától 2021. június elejéig számítanak rátok. A munka legintenzívebb része a megnyitóig tart, de a biennále teljes ideje alatt, sőt, még azt követően is jócskán akad tennivaló.

A jelentkezés módja
Jelentkezési űrlap kitöltése, mely felületen a rövid önéletrajzotokat és motivációs leveleteket is elküldhetitek. Határidő: 2021. január 31.
Önkéntes tájékoztató (online): 2021. február 1. 18:30

A felmerülő kérdésekkel keressetek minket az office@offbiennale.hu címen.

Az alábbi területeken várnak segítséget:

Vezetői asszisztencia

A vezető munkájának segítése: kapcsolattartás a stábokkal, külföldi szakmával, események szervezése, adminisztráció.

Produkció

● Művészeti projekt-koordinátor: Az OFF-ra készülő új produkciók megvalósításának
előkészítése, szervezés, kapcsolattartás a művészekkel, a helyszínekkel, a projekt valamennyi létrehozójával, támogatójával.
● Programszervezés, kreatív tartalom fejlesztés, rendezvény megvalósítás
● Infomediáció: A kiállítások helyszínén a látogatók fogadása, információ átadása a művekről, a kiállítási technika be és kikapcsolása
● Kiállításépítés, fúrás, faragás, AV technika, az OFF-Biennále közösségi helyének berendezésében nyújtott segítség (a pakolástól a festésig).

Önkéntesek koordinációja

Szervezési és pénzügyi asszisztencia
Szerződések gondozása, számlák begyűjtése, nyilvántartása, kimutatások készítése; művek szállításának szervezése, utazás- és szállásszervezés.

Kommunikáció

● Kommunikációs kampány asszisztens: sajtóesemények előkészítésében + helyszíni segítség, árajánlatok bekérése, nyomdai ügyintézés/kapcsolattartás, hírlevelek szerkesztése, social media kommunikáció folyamat segítése
● Sajtóközpont, könyv- és médiatár működtetése az OFF központi helyszínén
● Angol fordító
● Magyar nyelvi lektor
● Sajtófigyelés
● Weboldal feltöltés
● Online esemény - technikai host

Edukációs programok - asszisztens

● Részvétel gyermek és felnőtt közönség számára szóló edukációs programok
kidolgozásában, megvalósításában.
● Az edukációs programok előkészítése, koordinációja, az edukátorok munkájának támogatása.
● Kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás iskolákkal, gyerekközösségekkel, címlisták gondozása.
● Együttműködés a kommunikációs csapattal az edukációs programokat érintő feladatokban (programajánlók írása-gondozása, a honlap edukációs tartalmának gondozása, közönségszervezés, vezetések szervezése).

Dokumentáció, fotózás és videózás, digitális utómunka, videók feliratozása, képszerkesztés

Online események technikai hátterének biztosítása, technikai host
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Sétány épül a pesterzsébeti Duna-parton

Sétány épül a pesterzsébeti Duna-parton

Pesterzsébet legszebb része jelenleg csak rövid szakaszán járható,  azonban a tervek szerint jövőre 900 méter hosszan sétálható lesz a part.

Új, duplateraszos étterem a Kálvin téren

Új, duplateraszos étterem a Kálvin téren

Minőségi borokat és helyi ételspecialitásokat kínál a Winestone étterem.

Élvezd szabadon a designt Budapesten!

Élvezd szabadon a designt Budapesten!

Augusztusban két helyszínen is találkozhattok a WAMP-os tervezőkkel.

Hirdetés