Az elismerést a Birosign tollért kapta, amely biztonságosabbá teheti a digitális aláírást.

Nagy Ádám formatervező a Birosign számára tervezett digitális tollal idén Red Dot-díjat vehetett át Szingapúrban. Az idei Red Dot-díjakat összesen 46 ország 4218 pályaműve közül választották ki és a terv a 214 díjazott egyike lett.

A Birosign által fejlesztett és szabadalmaztatott toll lehetővé teszi az ügyfelek azonosítását a kéz mikromotoros mozgása alapján, amire a világszerte óriási károkat okozó visszaélések miatt egyre nagyobb szükség van. A toll fejlesztése során a tervezők nagy hangsúlyt fektettek az egyedi biztonsági megoldások mellett a megfelelő forma megalkotására. 

A vezeték nélküli és speciális aláírófelületet nem igénylő toll, a nagy érzékenységű szenzorok és az adaptív kiértékelő algoritmus segítségével a jelenleg a piacon megtalálható eszközöktől eltérő elven működik. Az aláírás közben végzett egyedi mozgás nem utánozható és nem is tulajdonítható el, szemben a klasszikus biometrikus jegyeket használó eljárásokkal.

„A digitális világban sok használati tárgyunk vesztette el jelentőségét, amelyek a kultúránk részét képezik. Néha azonban, a modern technológiának köszönhetően bizonyos tárgyak akár újjá is születhetnek – nyilatkozta Nagy Ádám. – A feladat szépsége abban rejlett, hogy az aláírás hagyományát megőrizzük és tovább fejlesszük a digitális kor szellemében.”

A technológia többek között a pénzügyi, telekommunikációs és állami szektorban jelenthet biztonságos, hatékony és kényelmes azonosítást. A Birosign nem másra vállalkozott, minthogy Bíró László nyomdokaiba lépve újragondolja a toll funkcióját és az aláírásunk jövőjét.

Nagy Ádám formatervező tavaly részt vett a Moholy-Nagy ösztöndíj programban, valamint Iglói-Nagy Péterrel közösen elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat a WIWE szívdiagnosztikai készülékkel.

Az elmúlt hetekben több magyar designer is kiérdemelte a Red Dot-díjat:

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Best of design 2019

Best of design 2019

A Red Dot magyar díjazottjaitól kezdve Kengo Kuma cipőjéig.

Nagy Ádám is Red Dot-díjat kapott

Nagy Ádám is Red Dot-díjat kapott

Az elismerést a Birosign tollért kapta, amely biztonságosabbá teheti a digitális aláírást.

Kényelmes, vagány, újrahasznosítható cipő

Kényelmes, vagány, újrahasznosítható cipő

Nagy Ádám polimer cipőkollekciót tervezett elsősorban vízpartra, de miért ne hordhatnánk akár városban is? Ezen a héten mindenesetre felpróbálhatod.

Hirdetés