A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) munkatársai és hallgatói készségfejlesztő, problémamegoldásra nevelő nyári egyetemet tartanak a Borsod megyei Tomoron és a környéken élő kisdiákok számára.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) munkatársai és hallgatói készségfejlesztő, problémamegoldásra nevelő nyári egyetemet tartanak a Borsod megyei Tomoron és a környéken élő kisdiákok számára. A 2018.07.12-19. között megvalósuló táborban a gyerekek kreatív készségfejlesztés keretében kaphatnak kedvet a matematikai, a természettudományos, az informatikai és a műszaki (MTMI) szakok iránt és megismerkedhetnek a tervezési folyamat lépéseivel, a jövő újdonságaival. A nyári egyetemet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Emberi Erőforrás Operatív Program, „A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” pályázat tette lehetővé. 

Az EFOP-3.4.4-16-2017-00030 azonosító számú "Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában" projekt keretében megrendezésre kerülő nyári egyetem célja az MTMI szakok, képzések kreatív, közösségi készségfejlesztéssel való népszerűsítése. A táborban a résztvevők izgalmas programokon, többek között problémamegoldó képességekre fókuszáló-, textil-, grafika, fotó- és film workshopokon vehetnek részt. A táborban a gyerekek megismerkedhetnek a tervezői gondolkodás és problémamegoldás alapjaival és a jövő újdonságaival.

A nyári egyetemen segítőként a MOME- volt és jelenlegi hallgatói és külföldi vendég előadók vesznek részt.  A fiatalok testközelből tapasztalhatják meg a társadalmi felelősségvállalás fontosságát és gyakorolhatják a kreatív problémamegoldást serkentő új technikákat.

A MOME szociális design nyári egyetem Nyílt Napot tart 2018. július 19-én, csütörtökön, Tomoron, melyre szeretettel várjuk Önöket. A Nyílt Nap során az egy hetes munka eredményeit mutatjuk be kiállítás formájában és bepillantást nyerhetnek a projekt folyamatába is.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Génmódosított csirkék és Szisziphus a párizsi Gare du Nordon

Génmódosított csirkék és Szisziphus a párizsi Gare du Nordon

MOME hallgatók sikere Európa legfontosabb fotóművészeti vásárán.
 

3h_3ház / A kortárs magyar építészet kulisszái mögött

3h_3ház / A kortárs magyar építészet kulisszái mögött

A tervezők életre keltik a MOME Campust, a Szegedi Dómot és a fertődi Esterházy-kastélyt, hogy jobban értsük a miérteket és hogyanokat.

MOME a Bartók Béla úton

MOME a Bartók Béla úton

A MOME Diploma 2018 mestermunkáinak válogatásával találkozhatunk szeptember 26. és október 19. között, a Bartók Béla úti galériákban, showroomokban.

Magyar siker a Hiroshimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon

Magyar siker a Hiroshimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon

Wunder Judit Kötelék című filmje Hiroshima díjas lett a 17. Hiroshimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.

Sikerrel zárult a 2018-as tomori nyári egyetem

Sikerrel zárult a 2018-as tomori nyári egyetem

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szervezésében egy egy hetes kreatív problémamegoldó készségeket fejlesztő táborban Borsod megyei diákok új technológiákkal, a közös alkotás örömével ismerkedtek.

MOME Intro

MOME Intro

Helyzetjelentés a MOME Campus építéséről. 

Hirdetés