A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) munkatársai és hallgatói készségfejlesztő, problémamegoldásra nevelő nyári egyetemet tartanak a Borsod megyei Tomoron és a környéken élő kisdiákok számára.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) munkatársai és hallgatói készségfejlesztő, problémamegoldásra nevelő nyári egyetemet tartanak a Borsod megyei Tomoron és a környéken élő kisdiákok számára. A 2018.07.12-19. között megvalósuló táborban a gyerekek kreatív készségfejlesztés keretében kaphatnak kedvet a matematikai, a természettudományos, az informatikai és a műszaki (MTMI) szakok iránt és megismerkedhetnek a tervezési folyamat lépéseivel, a jövő újdonságaival. A nyári egyetemet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Emberi Erőforrás Operatív Program, „A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” pályázat tette lehetővé. 

Az EFOP-3.4.4-16-2017-00030 azonosító számú "Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában" projekt keretében megrendezésre kerülő nyári egyetem célja az MTMI szakok, képzések kreatív, közösségi készségfejlesztéssel való népszerűsítése. A táborban a résztvevők izgalmas programokon, többek között problémamegoldó képességekre fókuszáló-, textil-, grafika, fotó- és film workshopokon vehetnek részt. A táborban a gyerekek megismerkedhetnek a tervezői gondolkodás és problémamegoldás alapjaival és a jövő újdonságaival.

A nyári egyetemen segítőként a MOME- volt és jelenlegi hallgatói és külföldi vendég előadók vesznek részt.  A fiatalok testközelből tapasztalhatják meg a társadalmi felelősségvállalás fontosságát és gyakorolhatják a kreatív problémamegoldást serkentő új technikákat.

A MOME szociális design nyári egyetem Nyílt Napot tart 2018. július 19-én, csütörtökön, Tomoron, melyre szeretettel várjuk Önöket. A Nyílt Nap során az egy hetes munka eredményeit mutatjuk be kiállítás formájában és bepillantást nyerhetnek a projekt folyamatába is.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Sikerrel zárult a 2018-as tomori nyári egyetem

Sikerrel zárult a 2018-as tomori nyári egyetem

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szervezésében egy egy hetes kreatív problémamegoldó készségeket fejlesztő táborban Borsod megyei diákok új technológiákkal, a közös alkotás örömével ismerkedtek.

MOME Intro

MOME Intro

Helyzetjelentés a MOME Campus építéséről. 

Gyerekbarát város Budapest?

Gyerekbarát város Budapest?

Aki eljön a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kiállítására, eldöntheti maga.

SZÉKÁTÍRÁS – 100 SZÉK 30 ÉV TÁVLATÁBAN

SZÉKÁTÍRÁS – 100 SZÉK 30 ÉV TÁVLATÁBAN

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézetének kiállítása.

Rendhagyó Manage [it] Yourself est

Rendhagyó Manage [it] Yourself est

Napenergiával működő hajó, 3D modellezés ihlette puzzle és antigravitációs játék - rendhagyó Manage [it] Yourself est május 4-én.

Manage [it]  Yourself – TEAM ∙ GRAFIKA

Manage [it] Yourself – TEAM ∙ GRAFIKA

Március 16-án, csütörtökön új eseménnyel jelentkezik a MOME Design-és művészetmenedzsment szakos hallgatók tematikus estje, amelynek témája ezúttal a TEAM lesz. 

Hirdetés