Metaweek Dubajban

Négy napos, innovációs közösségi eseményt tartanak a metavilág vezetői Dubajban.

A NexChange Group egy pénzügyi, technológiai és a médiában vezető innovációs szakemberek számára életre hívott kommunikációs és üzleti közösség, élén Juwan Lee befektetési szakemberrel. Céljuk, hogy az ázsiai fejlődő technokrata színtér szereplőit egyesítsék a minél hatékonyabb működés érdekében. A napokban (2022. szeptember 11-14.) zajló MetaWeek 2022 rendezvényt idén már második alkalommal rendezik meg Dubajban.

 

 

A szakemberek az első sikeres, 2022 márciusi eseményt követően gyűlnek ismét össze az innováció és a kreativitás hatékony előmozdítása céljából. A résztvevők között megtalálhatók a világ minden részéről érkező Web 3.0 rajongók, NFT alkotók, a mesterséges intelligencia előfutárai éppúgy, mint játékmágnások, vagy a blokkchain technológia képviselői. Az iparág vezetői a Metaverse alkalmazások trendjeit, izgalmas jövőjét, a technológusok, designerek és építészek előtt álló, virtuális térben rejtőző határtalan lehetőségeket kívánják meghatározni a Közel-Kelet legforgalmasabb és legnagyobb, feltörekvő technológiákkal foglalkozó központjában, Dubajban.

 

 

A kétnapos MetaWeek Summit során több mint 100 előadó tart prezentációt a helyszínre érkező, nagyjából 2000 résztvevő előtt. A digitális eszközpiaci trendektől kezdve, a játék- és ingatlan-ökoszisztémán át, az NFT-ig számos témát érintve tart előadást a Bitcoin élén álló Nick Spanos, az Animoca Brands társalapítója és ügyvezetője, Yat Siu, és a digitális- és kriptoművész VESA.

 

 

A Metaverse izgalmas, alternatív valóságot vetít elénk: egy megragadó környezetet és határtalan lehetőségeket magába foglaló, virtuális univerzumot. A metavilág forradalmi változásokat tesz lehetővé a kreatív szakemberek tervezési és innovációs módszereiben, új potenciált nyit meg a való világ kihívásainak és korlátainak leküzdésében. Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója mutatta be a Metaverse-t 2021-ben. A szervezet azóta számos, a digitális világban betöltött szerepét erősítő fejlesztésen esett át, ennek ellenére még ma is sok bizonytalanság övezi mind működtetését, mind megvalósítását illetően.

 


Az OCTOGON online, a témában korábban megjelent írása után, 2022 szeptemberében a digitális világ és az építészet, illetve a design kapcsolatát boncolgatja. Az elmúlt napokban számos olyan tervezőt, építészt ismerhettünk meg, akik a mesterséges intelligencia segítségével hozzák létre lenyűgöző projektjeiket, vetítik ki képzeletük fantasztikus létesítményeit. Ebben a térben a határok kitolódnak, a fizikai világban megszokott korlátok, elvárt szabályok átléphetők. Innen pedig már talán belátható időn belül elérhetővé – és lassan kézzelfoghatóvá – válik mindennek a munkának a virtuálisból a valóságba átültetett, izgalmas, élő, élhető verziója is.

 

 

The MetaWeek | Web | Facebook | Instagram
NexChange Group
| Web | Facebook

 

 

 

Forrás: Designboom

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Metaweek Dubajban

Metaweek Dubajban

Négy napos, innovációs közösségi eseményt tartanak a metavilág vezetői Dubajban.

Kotsis Iván-érem 2021

Kotsis Iván-érem 2021

November 23-ig tehető javaslat a díjazásra.

A berendezés ékkövei
  • 2021-11-18 07:00
  • Deco

A berendezés ékkövei

Különleges bútorok a Le Grandi Luxury Designtól.

Hirdetés