Hirdetés

Csúszda, medence és lebegő felhők a thai egészségügyben. 
 

A játék gyógyít. Ez az alapvetés ihlette a thaiföldi Samut Sakhonban található EKH Gyermekkórház belsőépítészeti koncepcióját. Az Integrated Field (IF) építészei megkérdőjelezték a kórházak sztereotip, gyakran komor berendezését, és egy mesébe illő „gyermek dimenzióval” rukkoltak elő.

 

 

A kórház általában az a hely, amit a legtöbb ember szeretne elkerülni. Erre reagálva a világ különböző pontjain kísérleteznek már azzal, hogy az egészségügyi intézményeket luxus szálloda, vagy pláza mintájára alakítják ki. Egy ilyen épített környezet bár valóban segíthet egy felnőtt mentális állapotán, a gyerekeket nem nyugtatja meg a szép panoráma, vagy egy drága festmény látványa. Az IF ezért most kifejezetten a kicsik perspektívájából közelített a tervezési folyamathoz.

„A szórakozás olyasmi, amit egy gyerek ösztönösen keres, függetlenül attól, hogy milyen háttérből érkezik. Minden gyerek szórakozni, játszani és szaladgálni akar. Ezért úgy döntöttünk, hogy a kórház tervezésénél ez lesz a vezérmotívum” – osztotta meg a tervezőcsapat.

 

A szórakozást szolgálja az óriási sárga spirál csúszda a bejárati csarnokban, a beltéri medence, amely felett mesterséges felhők lebegnek, a pasztellszínű falakra ragasztott állatmatricák és a játszótérként kialakított várótermek is. 

 

 

Az íves ajtókat, fülkéket és a lekerekített ülőhelyeket mind a gyerekek magasságához méretezték. Az enteriőr pasztell színpalettája megnyugtató hatást kelt, csakúgy, mint a folyosók lágy megvilágítása. A fürdőszobák babarózsaszín és világossárga csempével készültek, a mosdókat és bidéket a gyermekek magasságára tervezték.

 


A kórház négyféle; rózsaszín, kék és sárga pasztellszínekben pompázó éjszakai szobát kínál, amelyeket állatokról neveztek el: Bálna, Teknős, Oroszlán és Nyúl. A névadó állatok csillagképszerű lámpákon jelennek meg a mennyezeten.

 

 


Integrated Field (IF) | Web | Facebook | InstagramForrás: Stirworld
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Amikor a cég és az építész egy hullámhosszon van

Amikor a cég és az építész egy hullámhosszon van

A Hortonworks irodája.

Magyarok étterme Amerikában
  • 2020-06-05 07:00
  • Deco

Magyarok étterme Amerikában

A TG Italiano tulajdonosai Los Angeles Downtown városrészében nyitottak éttermet.

Egyedi belsőépítészeti megoldások az Arteriortól

Egyedi belsőépítészeti megoldások az Arteriortól

Az Arterior Komplex Kft. munkáiban a szakértelem, az igényesség, az okos belsőépítészet, a biztos stílusérzék és az innovatív megoldások kapnak kiemelt szerepet.

Hirdetés