Visszafogott esztétikai szemléletével vívta ki a szakma elismerését.

Szeptember másodikán 77 éves korában meghalt Christian Liaigre belsőépítész, a francia Liaigre design stúdió alapítója és kreatív igazgatója, aki többek között Karl Lagerfeld és Calvin Klein otthonát is megálmodta. Liaigre elsősorban visszafogott esztétikai szemléletével vívta ki a szakma elismerését, pedig sokan csodabogárként tekintettek rá akkor, amikor a nyolcvanas évek zizegésében és színkavalkádjában tiszta és egyszerű vonalaival berobbant a köztudatba.

A Liaigre stúdió a tervező halála kapcsán kiadott közleményében hangsúlyozta, hogy Liaigre olyan bútorokat és tereket tervezett, amelyek jól tükrözték a szépség iránti elkötelezettségét, a harmónia keresését és a részletekben rejlő tökéletességet. Fontos volt számára az elegancia, az egyszerűség, az őszinteség, a kézműves készségek és a természetes anyagok szeretete és

olyan stílus megalkotására törekedett, amely mindig aktuális és időtlen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LIAIGRE (@liaigre_official) által megosztott bejegyzés,

Liaigre 1943-ban született a francia tengerparti városban, La Rochelle-ben. 17 éves korában beiratkozott a Beaux-Arts de Paris művészeti iskolába, majd a L’ecole des Arts Décoratifs intézményében folytatta a tanulmányait. A nevét viselő stúdiót 1985-ben hozta létre. A tervező kezdetben bútorokat készített, majd hamarosan lakások, nyaralók, irodák és jachtok teljes belső tereinek megtervezését is elvállalta. Kevés nyilvános projektje volt, leginkább magánszemélyeknek dolgozott, azonban a párizsi Hotel Montalembert 1990-es átalakítása és a New York-i Mercer Hotel 1997-es újragondolása meghozta számára a nemzetközi elismertséget.

Christian Liaigre 35 évig vezette belsőépítészeti stúdióját, 2015-ben vonult vissza.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elhunyt Christian Liaigre francia belsőépítész

Elhunyt Christian Liaigre francia belsőépítész

Visszafogott esztétikai szemléletével vívta ki a szakma elismerését.

Aki zenészként, majd építészként is kivívta az elismerést

Aki zenészként, majd építészként is kivívta az elismerést

Szerdahelyi Lászlóra emlékezünk.

Meghalt Adolfo Natalini, a Superstudio egyik alapítója

Meghalt Adolfo Natalini, a Superstudio egyik alapítója

A szkeptikus, a rendszerből kitörni vágyó olasz építész 78 éves volt.

Hirdetés