Sir David Chipperfield megnyitja milánói műtermét a nagyközönség előtt.

2023-as Pritzker-díjas Sir David Chipperfield összefogott a svéd Kasthall gyártóval, és egy építészeti ihletésű szőnyeg kollekciót terveztek. A különleges lakberendezési együttműködést ráadásul az építész saját műtermében debütál majd a Milánói Design Héten. 

A világ legnagyobb design eseménye, a Milánói Design Hét április 17. és 23. között ismét megrendezésre kerül. Ezen a héten a legizgalmasabb projektek közül csemegézünk.

 

Fotó: Paola Pansini

A David Chipperfield Architects és a Kasthall csapatának kollaborációját, a Tegel szőnyegcsaládot a Kasthall történelmi téglagyárainak színpalettája és homlokzatai ihlették. A kollekció a múlt, a jelen és a jövő házassága – tisztelgés a Kasthall sok évtizedes tudása és kultúrája előtt. A szőnyeg színei közben az elöregedő téglák színeit is magukban hordozzák. 

Építészként bizonyos értelemben a jelentés, az emlékezet és az örökség őrzője vagyok... A mi kezünkben van a választás, és az a koncepció, hogy nem elég csak a legjobbat megvédeni” – jegyezte meg David Chipperfield.


A kollekció három gyapjúból és vászonból készült szőnyege, a Corner, Side és Centre, hét különböző színvariációban lesz elérhető. 

Lena Jiseborn, a Kasthall formatervezési igazgatója szintén lelkesedik az együttműködésért:

Egy olyan művészi teljesítményt értünk el együtt, amely a Kasthallban gyökerezik, ugyanakkor sokoldalú és izgalmas design, ami számos ízlésnek és felhasználási módnak megfelel.” 

 

David Chipperfield | WebInstagram
Forrás: Designboom

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Föld, Szél, Tűz, Mese, Írás és Absztrakció

Föld, Szél, Tűz, Mese, Írás és Absztrakció

Közel 40 tervező mutatkozhat be a Budapest Select ernyőmárka alatt – magyar tervezők a Milánói Design Héten.

30 éves a Droog

30 éves a Droog

Design vagy nem-design?

Kozmikus bútorok, amit a mesterséges intelligencia táplál

Kozmikus bútorok, amit a mesterséges intelligencia táplál

Tisztelgés a természet előtt az AI segítségével. 

Hirdetés