Hirdetés

A kiváló ár/érték arányú telefonjairól híres Xiaomi feltette a lécet designban is. Jó magasra.

Hirdetés

Az üzletpolitikájának köszönhetően a Xiaomi hagyományosan a legjobb ár/érték arányú telefonok közé tartozik, ám a Mix sorozatban időnként a technikai képességeit is felvillantja. A Mi Mix Alpha esetében ez különösen erősre sikerült, lényegében olyan, mint egy koncepcióautó, csak ezt gyártani is fogják.

Tehát nem pont a kínai gyártótól vártunk volna egy ennyire extravagáns designt, mindenesetre megérkezett. A Mi Mix Alpha fő különlegessége a kijelző, ami teljesen körülöleli a készüléket, csak alul és felül maradt szabadon a titánból készült káva, illetve hátul egy vékony sáv maradt ki, ahol a három kamera is található. Utóbbiakat zafírüveg védi a sérülésektől.

A képernyő/készülék arány 180,6% lett, ami egy sajátos világrekord.

Sokak zsigeri reakciója, hogy itt aztán korlátlan mennyiségben fordulnak majd elő véletlen érintések, ám a gyártó alapos kutatásokat végzett ezek minimalizálása érdekében, és nemcsak a „gombok” (természetesen itt oldalt is csak érintő funkciók vannak) elhelyezésével, de szoftveres megoldásokkal is.

A különleges külső különleges technikai megoldásokat is kíván, például nincs hangszóró (helyette akusztkus képernyőrezgetés van), nincs előlapi kamera sem, hiszen szelfizéskor a készüléket megfordítva ugyanúgy látjuk a hátlapi kamera képét.

A hátlapi kamerahármas sem egyszerű: a fő egység 108 megapixeles, de a legjobb képek 27 MP-ben készülnek, hiszen négy pixelből készít egyet a telefon (pixel binning), alatta az ultra nagylátószögű (117 fok), 20 MP-es kamera, végül egy 12 MP-es telefotó lencse található. Makrofotózni másfél centiről lehet, adott a lézeres fókuszálás is – írta a Xiaomilife.hu.

A felhasználók megjegyzései közt szerepelt az is, hogy az Mi Mix Alphára nem lehet tokot tenni, ám egyrészt fóliát igen, másrészt a Xiaomi a hagyományos megoldásoknál háromszor erősebb, repülégépeknél használt alumínium ötvözetet használt, illetve 2,88 g-os zafírüveg védi végig a kijelzőt.

A készülék lelke a Snapdragon 855+ SoC processzor, amihez 12 GB RAM és 512 GB adattároló tartozik, a 4050 mAh kapacitású akku szilikát nanorészecskékből épül fel, és támogatja a 40W-os vezetékmentes gyorstöltést is.

Ráadásul nem marad csak koncepció, igaz, elsősorban Kínában lehet majd kapni, a 858 ezer forintnak megfelelő 19 990 jüanos áron.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Napi átlagban 300-szor nyúlsz a mobilod után. Mi lenne, ha ez az élmény stílusosabb lenne?

Napi átlagban 300-szor nyúlsz a mobilod után. Mi lenne, ha ez az élmény stílusosabb lenne?

Már Budapesten is elérhetők a Native Union mobileszköz kiegészítői.

Ingyen olvashatsz el több száz építészeti szakkönyvet és dokumentumot

Ingyen olvashatsz el több száz építészeti szakkönyvet és dokumentumot

Egy hónapig online szabadon hozzáférhető 12 szakkiadó összes könyve.

Elő a szobrokkal, uraim! - Itt az #otthonunkműtárgya kezdeményezés

Elő a szobrokkal, uraim! - Itt az #otthonunkműtárgya kezdeményezés

A MANK a közönséget kéri az otthoni festmények, szobrok, műalkotások bemutatására.

Hirdetés