A nyári napokon képes 13 fokkal lehűteni a felhasználó testhőmérsékletét.

Itt a nyár, egyelőre ugyan nem szálldosnak a negyven fokok, de a globális felmelegedésből kiindulva erre nem alapozhatunk az elkövetkezendő években. Gondolt hát egyet a Sony, és létrehozott egy hordozható légkondicionáló szerkezetet, amely gondoskodik arról, hogy ne hevüljünk túl a forróságban.A Reon Pocket a termoelektromos hűtés technológiáján alapszik, de a Sony szerint téli napokon akár fűteni is tud.

A cég közleménye szerint nyári napokon képes 13 fokkal lehűteni a felhasználó testhőmérsékletét, télen pedig 8 fokkal megnövelni.

Méretre nem nagyobb, mint egy bankkártya, terveztek hozzá egy pólót is, amelynek a hátulján van egy speciálisan kialakított zseb, ahova az eszköz becsúsztatható. Utána nincs más dolgunk, mint letölteni egy alkalmazást, amelynek segítségével ellenőrizhetjük a mindenkori testhőmérsékletünket. A hordható légkondicionáló akkumulátora kilencven percig bírja, aztán két óra alatt újratölthető. 

A Sony a Reon Pocket terveit már 2019 bemutatta, és azt tervezték, hogy a terméket a tokiói nyári olimpiai játékokkal egyidőben dobják piacra. A menetrendtől az olimpia elmaradásával sem tértek el, 120 dollárért bárki megvásárolhatja a saját testhűtőjét.

Forrás: Hypebeast
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan oldotta meg a belső terek hűtését Le Corbusier?

Hogyan oldotta meg a belső terek hűtését Le Corbusier?

Egy új könyv szerint a környezetszennyező légkondik helyett a modernizmus atyjainak módszereit kellene alkalmazni.

Meghosszabbította az EQUTIONE a jelentkezési határidőt pályázatára

Meghosszabbította az EQUTIONE a jelentkezési határidőt pályázatára

A pályázatra 2021. szeptember 30-ig lehet jelentkezni.

Kaszinó vasbetonból

Kaszinó vasbetonból

Balatonföldvár kikötőjében átadták a Balaton Klub felújított épületét, amely Magyarország első vasbeton szerkezettel készült nem ipari épülete volt. 

Hirdetés