Hirdetés

Most megtudhatod, mi a design és miként védd meg kreatív vállalkozásodat a jogbitorlóktól! A Design Hét Budapest a Budapest Design Mappel és egy designkereső játékkal vesz részt a Sziget Fesztiválon, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához tartozó Hamisítás Elleni Nemzeti Testület sátrában.

Hirdetés

Idén, 2018. október 5–19. között 15. alkalommal kerül megrendezésre a Design Hét Budapest fesztivál, mely az évek során rengeteg alkotónak és kreatív vállalkozásnak segített a bemutatkozásban. „Ugyanakkor továbbra is fel kell hívni a figyelmet azokra a teendőkre, amik elengedhetetlenül fontosak, ha valaki vállalkozóként kíván értéket teremteni egyedi alkotásából, eljárásából, szellemi termékéből” – hangsúlyozza Osvárt Judit, a Design Hét Budapest kurátora. Kevesen tudják, hogy ha a szabadalmi bejelentést megelőzően például feltöltenek egy videót a Youtube-ra találmányukról, alkotásukról, – ami bárki számára hozzáférhető – azzal már el is vesztették annak a lehetőségét, hogy oltalmat szerezzenek szellemi termékükre! Ilyen és hasonló tudnivalókról szóló kvízeken keresztül mutatja be a hivatal a mulaszthatatlan teendőket. A Design Hét Budapest ezért örömmel csatlakozott a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala kezdeményezéséhez.

Az érdeklődő látogatók a standon megtalálhatják a Budapest Design Map idei kiadását is, benne 150 fővárosi magyar designvállalkozás elérhetőségével és nyitvatartásával. Itt debütál a Szigeten az idén 15 éves Design Hét Budapest kisfilmje, benne a létrejöttét elősegítő szereplők, tervezők, kreatívipari vállalkozók bemutatkozásával és visszaemlékezéseivel. A kisfilmből megismerhető a világ designeseményei között előkelő helyen szereplő budapesti fesztivál története és küldetése.

A Design Hét Budapest Kárpáti Tibor, nemzetközi hírű illusztrátor kreatív folyamatábrájával mutatja be, hogy a design mindennapi életünk kikerülhetetlen része, egyszerre könnyíti meg és teszi szebbé azt.

A hivatalhoz tartozó Hamisítás Elleni Nemzeti Testület önálló sátorral van jelen a Sziget Fesztiválon, hogy alternatív módon is tájékoztassa a fesztivál látogatóit az alkotásaikhoz fűződő jogaikról. A sátorban négy különböző témával ismerkedhetnek meg az idelátogatók: a szerzői jogokkal, a gyógyszerhamisítással, továbbá neves feltalálókkal és a védjegyekkel. Mindegyik programpontnál lehetőség van kitölteni egy izgalmas kvízt az adott témával kapcsolatban, illetve a védjegy fogalmát ismertető installáció keretében egyedülálló VR-élménnyel is gazdagodhatnak a látogatók. Természetesen nem maradhat el a jutalom sem, az előtérben brosúrák és ajándékok várnak a látogatókra, illetve kézhez vehetik a képeket, amiket barátaikkal készítettek a szelfi-falnál. 

Keresd a HENT NO KAMU! sátort!

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Akár mobilról is követheted az idei Budapest Design Weeket

Akár mobilról is követheted az idei Budapest Design Weeket

A design hét egyik fő platformja a megújult honlapja lesz, ahol mostantól folyamatosan frissülő tartalmak várnak. 

Hibrid fesztivál lesz az idei Budapest Design Week

Hibrid fesztivál lesz az idei Budapest Design Week

A kiemelt események kivételével az online térben rendezik meg a programokat.

A vízen lebeg Koppenhága legmenőbb közösségi tere

A vízen lebeg Koppenhága legmenőbb közösségi tere

A prototípus már 2018-ban elkészült, a tervek szerint még ebben az évben három új elemmel bővül a repertoár.

Hirdetés