Hirdetés

A fény önmagában is képes élettel megtölteni a teret, új hangulatot teremteni, formákat létrehozni a falakon. A Be Light! válogatásának mostani főszereplői kiválóan bizonyítják, hogy a jól kiválasztott lámpatest egyszerre gondoskodik a megfelelő megvilágításról és ikonikus alapdarabjává is válik a belső térnek.

 

 

SÚLYATALANSÁG

A DCW Éditions Focus lámpainstallációja szappanbuborék-galaxisra emlékeztető formációt alkotva lebeg a térben. A kompozíció világító domború akrilüveg-korongokból épül fel, amelyeket az alumínium keretbe foglalt ledszalag világít meg.

 

Design by Yuji Okitsu

 

SZÍNKAVALKÁD

A Marset Zenc designját a New York háztetői fölé magasodó víztartályok ihlették, a végső formaterv pedig egy ipari esztétikára hajazó kortárs formát öltött designlámpa lett. A lámpabúra kék, szürke, törtfehér, piros, halvány rózsaszín és halványsárga színekben elérhető textúrált felszínnel. A búra belsejét fehér réteg borítja, így a fény visszaverődik, kiáramlik és magával ragadja a tekintetet.

 

Design by Joan Gaspar

 

MOZGALMAS

A FontanaArte Tripod karcsú, elegáns és rendkívül hosszú lábai egyszerre kölcsönöznek könnyedséget, ugyanakkor nagy fokú stabilitást a lámpának. A különböző formájú és funkciójú LED fényforrások pedig nem csak praktikus okokból, de a forma szempontjából is izgalmassá teszik a Tripodot: a leghosszabb lábon van egy opálgömb, amely szórt környezeti fényt bocsát ki, míg a másik kettő állítható irányú spotlámpákkal rendelkezik.

 

Design by Front Design

 

BE LIGHT! Web | Facebook Instagram | Linkedin
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Interaktív világítás, ami a zajt is csökkenti

Interaktív világítás, ami a zajt is csökkenti

MOME x BE LIGHT! pályázat, 5. rész.

Egyedi fények egy antik kúriában

Egyedi fények egy antik kúriában

MOME x BE LIGHT! pályázat, 4. rész.

Programozható, interakcióra hívó, luxust idéző sziluett

Programozható, interakcióra hívó, luxust idéző sziluett

MOME x BE LIGHT! pályázat, 3. rész.

Hirdetés