Megjelent a magyar tervező ötlete alapján készült LEGO® Ideas Csocsóasztal készlet.

A párizsi bemutató után Budapesten dedikálta az első készleteket a tervező, Fehérvári Donát. A modell különlegessége, hogy megépítés után a barátokkal közösen tényleg csocsózhatunk is vele.

 

November 1-től kapható a magyar fiatal által tervezett LEGO Csocsóasztal készlet, amit először a LEGO Csoport „For The Joy Of Play” párizsi eseményen mutattak be az október 29-30-i hétvégén, amelyen a kreativitást, a játékot és a sportot állították középpontba a résztvevők. A párizsi esemény után Donáttal Budapesten lehetett találkozni, aki fogadta a gratulációkat és dedikálta az első készleteket a magyar rajongóknak.
 


A kockákból álló csocsóasztal-tervet a 17 éves fiú a LEGO Ideas oldalra töltötte fel még 2021-ben, majd miután elérte a 10.000 szavazatot, a LEGO Csoport designer csapata is megvizsgálta és kiválasztotta, hogy valódi készlet formájában is megvalósuljon. Donát tervének a különlegessége, amit a tervezők a kiválasztásnál is kiemeltek, hogy miután megépítettük a 2339 elemből álló modellt, játszani is lehet a csocsóasztallal.
 


A csocsóasztal mindkét kapuja mögött színkódolt, csúsztatható korongok találhatók a pontok számolásához. A készlet 22 LEGO minifigurát (csapatonként 11-et) tartalmaz 44 különböző fejjel és 43 frizurával, így minden karakter kinézetét személyre lehet szabni. Egy csapatban 5 minifigura található, csapatonként pedig 2 rúd az irányításukhoz.

A LEGO Ideas a LEGO Csoport kezdeményezése, amely során a rajongóknak is lehetőségük van beküldeni saját kockákból megépített ötletüket, így esélyt kapnak arra, hogy a LEGO tervezőivel életre keltsék azt, és hivatalos készletként is megvásárolható legyen.
 

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Legótelep

Legótelep

Enteriőr-építők – LEGO X Room Copenhagen

Enteriőr-építők – LEGO X Room Copenhagen

Amikor a LEGO kockák nem csak a padlót borítják.

„Az AT-AT egy mérnöki remekmű”

„Az AT-AT egy mérnöki remekmű”

A legendás LEGO designer, Henrik Andersen által tervezett készlettel újrajátszható a Star Wars: A Birodalom Visszavág című filmjének meghatározó jelenete, a híres hothi csata.

Hirdetés