A Lego Rebuild the World kampányának keretében 9-10 éves londoni gyerekek kipróbálhatták, milyen is építésznek lenni.

Dara Huang londoni építész, a DH Liberty alapítója, David Pallash, a Lego „játékügynöke”  és Reggie Yates dokumentumfilm-rendező vettek részt a Lego Rebuild the World kampányán belül a projektben, aminek keretében 9-10 éves londoni gyerekek kipróbálhatták, milyen is építésznek lenni. 

A projekt a Lego Group által megrendelt kutatást követi, amely azt az eredményt hozta, hogy a gyerekek könnyebben tudnak kreatív ötleteket kitalálni, mint a felnőttek. A tudományos felmérés azt is feltárta, hogy a gyerekek kevesebb akadályba ütköznek, amikor kreatívan kell gondolkozniuk, vagyis sokkal több ötlet jut az eszükbe. 

Dara Huang építész első körben közösen ötletelt a hatvan kiválasztott gyerekkel a projekteken, majd kiadta nekik a feladatokat: építsenek iskolát, házat vagy irodát Lego-kockák felhasználásával, azzal az egyszerű koncepcióval, hogy valami olyat tervezzenek, ami boldoggá teszi az embereket. Ahogy az várható volt, elszabadult a gyerekek képzelete: az épületekben megjelentek a csokimedencék, a trambulinok és a lépcsőket helyettesítő csúszdák.

A gyerekek által kiemelt kulcsfontosságú témák határozott érzékenységet is mutattak, fontosnak tartották az akadálymentesítést, a mentális egészséget, az önellátást és a természetvédelmet. Koncepcióikban fontos szerepet kaptak a nyitott, zöldesített terek, a belső kertekkel rendelkező irodák, a fenntarthatóság jegyében megjelentek a napelemek és az esővíz gyűjtésére alkalmas megoldások.

A gyerekek Lego-terveit Dara Huang építész ültette át digitálisan valódi közösségi épületek formájába. Huang elmondta: 

„A gyerekek által megalkotott téglaépítmények látványa valóban felnyitotta a szememet azokra a csodálatosan kreatív megoldásokra, amikkel ők képesek előállni, és hogy ez a fajta gondolkodás hogyan alkalmazható a való világban. Saját munkámat is inspirálták azzal, hogy merjek másképp, kevesebb korláttal gondolkodni.”

Forrás: Wallpaper
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Alkosd újra a világod!

Alkosd újra a világod!

Országos pályázatot hirdet a LEGO Hungária Kft. és a MOME.

Amikor fiktív Lego-koncepció került az Octogon címlapjára

Amikor fiktív Lego-koncepció került az Octogon címlapjára

Hogyan került egy budapesti épület fiktív Lego-verziója a 2015-ös utolsó lapszámunk borítójára?

A LEGO és a MOME egyesíti kreatív erejét 

A LEGO és a MOME egyesíti kreatív erejét 

A Talent Awards alkotópályázattal indul az együttműködés, melyre LEGO elemekből készült mozaikalkotásokat várnak.

Hirdetés