Hirdetés

A modellt március elsejétől bárki megvásárolhatja.

A LEGO lemásolta az olasz autótervezés ikonját, a Fiat 500F modellt, amelyet március elsejétől kilencven dollárért bárki megvásárolhat. Az 1965-ben piacra dobott kisautó játék megfelelőjét különleges tulajdonságokkal és kiegészítőkkel látta el a játékgyártó cég, van bőrönddel felszerelt csomagtartója, kifinomult részletességgel kidolgozott belső tere, de nyitható tetője és motorháztetője is.

A modell tervezője, Pierre Normandin elmondta, hogy a személyes kedvence a motor, amelyet a lehető legrészletesebben dolgoztak ki, a legnagyobb kihívást pedig az eredeti autó körkörös, görbe elemekkel ellátott formája jelentette, miközben a Lego leginkább szögletes elemekkel dolgozik.  

Az autóhoz még egy összecsukható festőállvány is tartozik, a benne elhelyezett „festményen” pedig a játék Fiat látható a Colosseum előtt, csak hogy még nagyobb legyen az olasz életérzés. A 960 építőelemből álló autó része a Lego „Creator Expert” sorozatának, amelyben többek között ikonikus autók, épületek vagy akár szélturbinák másolatát készítették el. Ha megvalósulnak a Lego nagyszabású, környezetvédelmi célkitűzései, akkor könnyen lehet, hogy a sorozat jövőbeli darabjait cukornádból gyártják.

Forrás: Lego
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Legótelep

Legótelep

Enteriőr-építők – LEGO X Room Copenhagen

Enteriőr-építők – LEGO X Room Copenhagen

Amikor a LEGO kockák nem csak a padlót borítják.

„Az AT-AT egy mérnöki remekmű”

„Az AT-AT egy mérnöki remekmű”

A legendás LEGO designer, Henrik Andersen által tervezett készlettel újrajátszható a Star Wars: A Birodalom Visszavág című filmjének meghatározó jelenete, a híres hothi csata.

Hirdetés