Hirdetés

Amikor a LEGO kockák nem csak a padlót borítják.

Játszva az arányokkal és a funkcionalitással, a LEGO csoport fejlesztői megalkották a gyártó lakberendezési cikkeinek legújabb kollekcióját, amely formavilágában és arányaiban maradt LEGO-klasszikus, ám (mű)anyagában ettől eltérő – ezúttal fával dolgoztak. A munka során a legendás dán építőjáték-mogul összefogott a – szintén legendás és dán – designtermék-gyártóval, a Room Copenhagennel. Így készült el az egyedi összeállításban egymásba pattintható képkeretek, fali akasztók, könyvespolcok és kisméretű asztali fiókos tárolók sora.

 


A kollaboráció nem újkeletű. A Room Copenhagen és a LEGO 2010 óta dolgozik együtt és hoz létre közös termékpalettát. A használati tárgyakként funkcionáló túlméretezett építőkockáik a jól ismert, mindent kibíró műanyagból, a LEGO merész, élénk színvilágában gyártják, míg a legújabb kollekció a fenntarthatóságot és designt szem előtt tartó vásárlókat szólítja meg.

Az új termékek fenntartható, felelősen kezelt erdőből származó vörös tölgyből készülnek. A kiemelt környezetvédelmi szemlélet mellett a kollekció elegáns, minimalista designjával is felhívja magára a figyelmet. A tölgyfa termékek fehérített, illetve sötétre pácolt felületkezeléssel is elérhetők, így még több típusú, stílusú enteriőrbe illeszthetők.

„A Room Copenhagen a LEGO-val közös gyermekszobai rendezők és tárolók tervezésében, illetve gyártásában szerzett tapasztalata teremtette meg a lehetőséget a szintlépésre, azaz a legújabb, felnőtt élettérbe is illeszthető kollekciónk megalkotására. Ehhez az első lépést a fa alapanyagú »LEGO originals« minifigurák piacra dobása jelentette. Ezek sikere késztetett minket egy teljes termékpaletta létrehozására” – nyilatkozta Jacob Eberhard, a Room Copenhagen ügyvezetője.

 

 

A LEGO X Room Copenhagen termékek erre a linkre kattintva szerezhetők be.

 

Forrás: a designboom cikke nyomán

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Eldobsz egy PET palackot, Lego lesz belőle

Eldobsz egy PET palackot, Lego lesz belőle

A Lego csoport bemutatta az újrahasznosított műanyagból készült kocka prototípusát.

Kihirdették a Talent Awards 2020/21 győzteseit 

Kihirdették a Talent Awards 2020/21 győzteseit 

Virtuális kiállítás nyílik a LEGO Hungária Kft. és a MOME közös pályázatán díjazottak munkáiból.

Hatvankilós terhelést is elbírt egy hazai versenyen épült LEGO-híd

Hatvankilós terhelést is elbírt egy hazai versenyen épült LEGO-híd

Lezárult a Hexatlon, a KÉSZ Csoport szakmai versenye, amin LEGO-elemekből terveztek hidakat építőmérnök-hallgatók.

Hirdetés