Designlámpa Guide No. 09.

A fény önmagában is képes élettel megtölteni a teret, új hangulatot teremteni, formákat létrehozni a falakon. A BE LIGHT! mostani válogatásának főszereplői kiválóan bizonyítják, hogy a jól kiválasztott lámpatest egyszerre gondoskodik a megfelelő megvilágításról és ikonikus alapdarabjává is válik a belső térnek. Szeptemberi design-körképük szereplői különlegesen látványos remekművek!

 

FÉM ÉS ÜVEG

A Fabbian Saya kollekcióját Gio Minelli és Marco Fossati tervezte, a projektet pedig a Kelet és Nyugat között tett utazás meséje ihlette, ahol az esztétika és a távoli kultúrák emléke találkozik a ketrecbe fúvott üveg ősi velencei hagyományával. A fém és az üveg harmóniája igazán káprázatos formákat alkot a helyiségben, legyen szó akár csak egy-, vagy akár installációba rendezett lámpakölteményekről.
 

Design by Gio Minelli, Marco Fossati

 

NOSZTALGIA

A Lasvit Praha csillárja egy letűnt kor lenyomataként őrzi a 80-as évek esszenciáját. Tervezője különböző vastagságú és formájú üvegeket használt, hogy sziluettek táncát hozza létre a búrákon és különleges textúrákat fessen a környező belső terekbe. Az eredeti csillárt a Hotel Praha-ba készítették, egy kiemelkedő építészeti projekt részeként az 1980-as években. Bár a szálloda a kortárs formatervezés legjavát mutatta be, az épületet sajnos később lebontották.
 

Design by Stanislav Libenský

 

KONTRASZTOK

A Foscarini Spokes egy kontraszton alapuló világításkoncepciót testesít meg: a búrát alkotó húrok mesteri fény-árny játékkal ruházzák fel a teret, ezzel teremtve varázslatos hangulatot és stílust bármilyen enteriőrben.
 

Design by Garcia, Cumini

 

BE LIGHT! Web | Facebook Instagram | Linkedin

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Betonlámpa a Be Light! áprilisi válogatásában (X)

Betonlámpa a Be Light! áprilisi válogatásában (X)

Áprilisi designlámpa guide.

We are Be Light!  - „Trenddé válnak az okos megoldások” (X)

We are Be Light! - „Trenddé válnak az okos megoldások” (X)

Bemutatkozik a Be Light! sport- és közvilágítás divíziója.

Hirdetés