Hirdetés

Idén már második alkalommal jelentkezik a Közös Többszörös című kiállítás a MAXCity Lakberendezési Áruházban. 

Hirdetés

A Design Hét Budapest 2016 keretében idén már második alkalommal jelentkezik a Közös Többszörös című kiállítás a MAXCity Lakberendezési Áruházban. A második emeleti kiállítótérben olyan projekteknek adunk helyet, amelyek a design eszközeivel igyekeznek egy sokszínűbb és elfogadóbb világot létrehozni. A kiállított projektek közös ismertetőjegye, hogy egyedi módon vonják be különleges, hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő embertársainkat a munkafolyamatba, velük közösen gondolkodva vagy hihetetlen precíz manufakturális tudásukat hasznosítva hoznak létre olyan termékeket, amelyek mindannyiunk számára értéket képviselnek. A hazai kiállítók ez alkalommal három, a Visegrádi Négyek országaiból származó külföldi vendéggel egészül ki így helyezve európai perspektívába a témát.

A kiállítás ideje: 2016. szeptember 29. - október 2.
Megnyitó: 2016. szeptember 29. 18 óra
Szakmai beszélgetés: 2016. október 1., 16.00

A szakmai beszélgetés során a kiállítók mesélnek az eddigi útjukról, és arról, hogy merre tartanak. A kiállítás védnökei és a beszélgetés vezetői Balla Eszter színművésznő, és Martinkó József építészeti- és design szakíró, az Octogon Magazin vezető szerkesztője.

„Egyre szélesedő nyílvánosság előtt zajlik eszmecsere a kortárs design kultúrális, illetve a kortárs design társadalmi szerepéről. Akik tervezőként, eméleti szakemberként vagy éppen vállakozóként foglakoznak a designnal, tárgyalkotással ugyanis még mindig azt tapasztalják, hogy több olyan makacs félreértés, előítélet él a köztudatban, ami megakadályozza az érdemi együttműködést. Ez a kiállítás arra szolgál, hogy a különféle design területek közül kijelőlje azt a legfontosabb területet, ami a kölcsönös megértésben és elfogadásban a leghatékonyabban segíthet. A design, a tervezés, az alkotás folyamata ugyanis jó apropó, illetve megfelelő „közös nyelv” ahhoz, hogy különféle világok találkozzanak egymással, valamint hogy ezek a világok megértsék egymást. A design nem más, mint a közös problémák, a közös kihívások, illetve a közös megoldások, közös válaszok univerzuma.”  (Martinkó József)    

Kiállítók:

Remodel Szegeden működő nonprofit társadalmi vállalkozás, mely használt, régi és antik jellegű bútorok kortárs szemléletű felújítását végzi pályakezdő fiatalok foglalkoztatásával.
http://remodelstudio.hu/
Maacraft A MAACRAFT foglalkoztatási programjában autizmussal élő, értelmi sérült fiatalok designerek segítségével készítenek egyedi termékeket. 
http://maacraft.org/?v=35b5282113b8
Segítő Vásárlás Designerek által tervezett, fogyatékkal élők vagy megváltozott munkaképességűk által készített, minőségi használati- és ajándéktárgyak értékesítése saját brandként.
http://www.segitovasarlas.hu/
Portfel (PL)- Pénztárca vakok számára fejlesztve
https://vimeo.com/76500241
Prace Domowe (PL)- Design projekt: termékfejlesztés egy idősek otthonával közösen a tervezéstől a kivitelezésig.
https://vimeo.com/86001484
MEMONIK (SLO)- Vakok és látók közös játékát lehetővé tévő memóriatábla
http://www.celigova.sk/pexeso-for-the-blind-pexeso-pre-nevidiacich/

A kiállítás szeptember 29. - október 2. között tekinthető meg a MAXCity Lakberendezési Áruházban (2024, Törökbálint, Tópark u. 1/a) a második emeleti 230-as teremben. Nyitva tartás hétfőtől szombatig 10-00-20.00, vasárnap 10.00-19.00.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Idén háromnapos lesz a Műtárgyak Éjszakája

Idén háromnapos lesz a Műtárgyak Éjszakája

Bővített kínálattal jelentkezik szeptember közepén a művészeti programsorozat.

Amiért mindannyiunkat (meg)érint az építészet

Amiért mindannyiunkat (meg)érint az építészet

Összeszedtük a következő hetek legjobb programjait, hogy az Építészet Világnapja ne egy formális ünnep legyen.

Ablak a Bartókra – négynapos helytörténeti, kulturális fesztivál magyar és külföldi művészekkel

Ablak a Bartókra – négynapos helytörténeti, kulturális fesztivál magyar és külföldi művészekkel

Táncosok performanszai, interaktív homlokzatvetítések, tárlatok, műtermi kalandozások és városi játékok várják az érdeklődőket a Bartók-negyed alkotó- és kiállítótereiben.

Hirdetés