Idén már második alkalommal jelentkezik a Közös Többszörös című kiállítás a MAXCity Lakberendezési Áruházban. 

A Design Hét Budapest 2016 keretében idén már második alkalommal jelentkezik a Közös Többszörös című kiállítás a MAXCity Lakberendezési Áruházban. A második emeleti kiállítótérben olyan projekteknek adunk helyet, amelyek a design eszközeivel igyekeznek egy sokszínűbb és elfogadóbb világot létrehozni. A kiállított projektek közös ismertetőjegye, hogy egyedi módon vonják be különleges, hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő embertársainkat a munkafolyamatba, velük közösen gondolkodva vagy hihetetlen precíz manufakturális tudásukat hasznosítva hoznak létre olyan termékeket, amelyek mindannyiunk számára értéket képviselnek. A hazai kiállítók ez alkalommal három, a Visegrádi Négyek országaiból származó külföldi vendéggel egészül ki így helyezve európai perspektívába a témát.

A kiállítás ideje: 2016. szeptember 29. - október 2.
Megnyitó: 2016. szeptember 29. 18 óra
Szakmai beszélgetés: 2016. október 1., 16.00

A szakmai beszélgetés során a kiállítók mesélnek az eddigi útjukról, és arról, hogy merre tartanak. A kiállítás védnökei és a beszélgetés vezetői Balla Eszter színművésznő, és Martinkó József építészeti- és design szakíró, az Octogon Magazin vezető szerkesztője.

„Egyre szélesedő nyílvánosság előtt zajlik eszmecsere a kortárs design kultúrális, illetve a kortárs design társadalmi szerepéről. Akik tervezőként, eméleti szakemberként vagy éppen vállakozóként foglakoznak a designnal, tárgyalkotással ugyanis még mindig azt tapasztalják, hogy több olyan makacs félreértés, előítélet él a köztudatban, ami megakadályozza az érdemi együttműködést. Ez a kiállítás arra szolgál, hogy a különféle design területek közül kijelőlje azt a legfontosabb területet, ami a kölcsönös megértésben és elfogadásban a leghatékonyabban segíthet. A design, a tervezés, az alkotás folyamata ugyanis jó apropó, illetve megfelelő „közös nyelv” ahhoz, hogy különféle világok találkozzanak egymással, valamint hogy ezek a világok megértsék egymást. A design nem más, mint a közös problémák, a közös kihívások, illetve a közös megoldások, közös válaszok univerzuma.”  (Martinkó József)    

Kiállítók:

Remodel Szegeden működő nonprofit társadalmi vállalkozás, mely használt, régi és antik jellegű bútorok kortárs szemléletű felújítását végzi pályakezdő fiatalok foglalkoztatásával.
http://remodelstudio.hu/
Maacraft A MAACRAFT foglalkoztatási programjában autizmussal élő, értelmi sérült fiatalok designerek segítségével készítenek egyedi termékeket. 
http://maacraft.org/?v=35b5282113b8
Segítő Vásárlás Designerek által tervezett, fogyatékkal élők vagy megváltozott munkaképességűk által készített, minőségi használati- és ajándéktárgyak értékesítése saját brandként.
http://www.segitovasarlas.hu/
Portfel (PL)- Pénztárca vakok számára fejlesztve
https://vimeo.com/76500241
Prace Domowe (PL)- Design projekt: termékfejlesztés egy idősek otthonával közösen a tervezéstől a kivitelezésig.
https://vimeo.com/86001484
MEMONIK (SLO)- Vakok és látók közös játékát lehetővé tévő memóriatábla
http://www.celigova.sk/pexeso-for-the-blind-pexeso-pre-nevidiacich/

A kiállítás szeptember 29. - október 2. között tekinthető meg a MAXCity Lakberendezési Áruházban (2024, Törökbálint, Tópark u. 1/a) a második emeleti 230-as teremben. Nyitva tartás hétfőtől szombatig 10-00-20.00, vasárnap 10.00-19.00.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Interjú Henrik Schulz -cal.

Interjú Henrik Schulz -cal.

Henrik Schulz svéd tervező és építész saját stílusát skandináv luxusként aposztofálja. Ez a minőség luxusa, a részletekben rejlő kemény munkáé, az anyagválasztás gondosságáé. Az a luxus, ami nem hivakoldó, kiszolgálja használóját évtizedeken át és szépen öregszik. Schulz folyamatosan együtt dolgozik a legnagyobb skandináv design cégekkel, házat tervez Stockholmban és Göteborgban, valamint állandó megrendelője a svéd autó óriás, a Volvo. Kérdéseinkre a Kinnarps rendezvényén válaszolt a Budapest Design hét 2016 -on. 

MAGYAR FORMATERVEZÉSI DÍJ 2016

MAGYAR FORMATERVEZÉSI DÍJ 2016

Átadták az idei Magyar Formatervezési Díjakat és a Design Management Díjat.

MAGYAR DESIGN Részben és egészben

MAGYAR DESIGN Részben és egészben

Két, tavaszi MAGYAR DESIGN tárlat között, előszőr a Design Héten bepillantás a legújabb, készülő magyar designbútorok anatómiájába.

A MOME bemutatja: Archistructure 2.0

A MOME bemutatja: Archistructure 2.0

Kiállítás és szimpózium a FUGÁ-ban a Design Hét Budapest 2016 keretében. 

YLKA design studio a Design Héten

YLKA design studio a Design Héten

Idén egyetlen több tervezőt tömörítő stúdióként az YLKA design studio kapott lehetőséget a bemutatkozásra. 

NYITOTT STÚDIÓK - DESIGN HÉT BUDAPEST 2016

NYITOTT STÚDIÓK - DESIGN HÉT BUDAPEST 2016

Idén is folyatatódik a Design Hét Budapest egyik legnépszerűbb programsorozata.

Hirdetés